Perinthos Antik Kenti turist çekecek Perinthos Antik Kenti turist çekecek

Süleymanpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen program, Vali Soytürk’ün şehit aileleri ve gazilere hitap etmesi ile başladı. 
Vali Soytürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
“Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir ülkedir ve yine Mecliste kocaman harflerle şu yazar; ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ Yani ne demek bu. Ülkeyi yönetenler, milletin seçimle gösterdiği irade ile başa gelir ve ülkeyi yönetir ama maalesef ülkemiz tarihinde darbeler oldu. Ancak 15 Temmuz farklı, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız halkına seslendi ve dedi ki; ‘Demokrasinize sahip çıkın, darbeye hayır deyin ve sokağa çıkın.’ O zamanki başbakanımız da aynı şeyi söyledi. O zamanki bütün milletvekillerimiz Meclise gitti ve hatırlarsanız, bombalama olduğu zaman sığınağa gitme teklifini reddettiler. Dediler ki; ‘Biz sığınağa gidemeyiz, biz darbeye hayır diyoruz. Burada duracağız ve burada oturumu devam ettireceğiz.’ 15 Temmuz darbesi diğer darbelerden farklı. Bu darbede uçakla, topla, tüfekle kendi vatandaşını katlettiler, şehit ettiler. Kendi Cumhurbaşkanının binasını vurdular, gözbebeği kurumumuz Meclisi vurdular, Emniyet Genel Müdürlüğünü vurdular. Kendi vatandaşını, kendi kurumunu vuran böyle bir darbe daha olmamıştır.
Bu darbede ben Allah’ın yardımının olduğunu düşünüyorum çünkü üniversitemizde bir resim sergisini gezdik o günlerden de hatırlıyoruz. Bir vatandaşımız tankın önüne yatmış, normal bir zaman bir tankın önüne yatmak kabul edilebilir, yapılabilir bir iş değildir ya da köprüde genç bir hanımefendi darbecilere doğru yürüyor, ateş ediyorlar ve buna rağmen yürüyor.”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKTI”
Vali Soytürk, şunları kaydetti:
“Şehitlerimiz var, bir kısmını tanıyorum. Rahmetli Erol Olçok’u tanıyorum, oğluyla beraber şehit oldu. Birçok gazi tanıyorum. Mecliste vurulan, Hatay’ın Dörtyol ilçesinden olan Hacı Bayram Türkoğlu. eşi, kızı ile beraber o akşam darbe olunca beraber gidiyorlar, helikopterden açılan kurşunlarla hepsi gazi oldu. Sayın vekilimizin eşi 6-7 defa ameliyat olduki sağlığına kavuşabilsin. O gün, olağanüstü bir gündü. O gün vatandaşlarımız demokrasisine sahip çıktı. Siyasi partiler, devlet yetkilileri, sivil toplum örgütleri, basın mensupları demokrasisine sahip çıktı. Hatırlarsanız Sayın Cumhurbaşkanımıza telefon irtibatı kurmak için olağanüstü gayret gösterildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediklerini tüm Türkiye’ye ulaştırmak için. Her basın mensubu bunu yaptı. Daha doğrusu Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine sahip çıktı.
Temenni ediyoruz ki bir daha böyle bir darbe, bir daha böyle hain bir vaka yaşanmasın. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize huzurlu, uzun, mutlu ömürler diliyorum. İlimizde de 2 şehidimiz var, bugün bir tanesini ziyaret ettik. Onlara da rahmet diliyorum. Yemeğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” 
Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından İl Müftüsü Mustafa Soykök yemek duası yaptı.
Vali Soytürk ve Eşi Nurdan Soytürk’ün davetlileri uğurlamasının ardından program sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi