Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’da da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yurtta birçok şehir kavurucu sıcaklarla boğuşurken çok sayıda kentte sıcaklık değerleri 40 dereceyi aştı. 
Tahminlere göre sıcak hava yurdu bir süre daha terk etmeyecek, yağış alan şehirler haricinde sıcak hava etkisini önümüzdeki günlerde de sürdürecek. Birçok şehirde özellikle öğlen saatlerinde sıcaklık ve nem değerleri boğucu seviyelere ulaşacak.
Yetkililer, tehlikeli sıcaklıkların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı olanları güneşli ortamda bulunmamaları konusunda uyardı. 
Hava sıcaklığının 36 derece ölçüldüğü Tekirdağ’da hissedilen sıcaklık nemin de etkisiyle 40 dereceye yaklaştı. Tekirdağ’da hava sıcaklığı cuma günü 36, cumartesi, 35 pazar 34, pazartesi 33, salı 32 ve çarşamba 33 derece ölçülecek. 

İhtiyaç sahiplerine Cansuyu İhtiyaç sahiplerine Cansuyu

SICAK HAVA BUNALTTI
Öte yandan aşırı sıcaklıklar kent sakinlerini isyan ettirdi. Kent merkezindeki bir parkta ağaçların gölgesinde yatan bir kişi ve şemsiye ile güneşten korunmaya çalışan atık toplayıcı dikkati çekti. 
Tekirdağ’ın cadde ve sokaklarının aşırı sıcaklar nedeniyle boş kaldığı gözlendi. Vatandaşlar mecbur kalmadıkça sokağa çıkmazken, saat 20.00’den sonra Süleymanpaşa sahilinde oluşan yoğunluk göze çarpıyor. Masa ve sandalyelerini alıp ağaçların altında oturan vatandaşlar aşırı sıcakların etkisinden kurtulmaya çalışıyor.

Trakyagazetesi Tekirdağ Kavruluyor2

Kaynak: Özge Ebecek