Tekirdağ’da yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla Ticaret Borsası İlkokul ve Ortaokulu’nda tören düzenlendi. 
Törene katılan Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Güler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ilk ders zilini çaldı. 
Törende halk oyunları gösteri sundu. 

Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Güler, 2024-2025 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Güler mesajına, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizle birlikte 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na başlamanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” diyerek başladı. 
Kalkınmanın, ekonomik ve sosyal refahın, iyi bir insan olmanın, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmenin en önemli sağlayıcılarının başında insanların almış olduğu eğitimin geldiğini, yapılan bilimsel araştırmaların ortaya koyduğunu aktaran Güler, mesajında şunları kaydetti:
“Eğitim yoluyla gerekli bilgi ve beceriyi edinen insan kaynağı, bilimsel ve teknolojik anlamda üstünlüğün, ulusal ve uluslararası başarıların en önemli sebebidir.
Bu gerçeklerden yola çıkarak devlet olarak düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş, çağın gerektirdiği özelliklere sahip, üretken ve yaratıcı bilgi ve iletişim çağı
insanı yetiştirme gayreti içerisindeyiz.
Bu doğrultuda, çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi şartlarda eğitim imkanı sunmak için ilimizde yeni okullar açıyor, okullarımıza tasarım beceri atölyeleri ve kütüphaneler kuruyor, okullarımızın her türlü eksikliklerini gidermeye gayret ediyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eğitimde daha ileri noktalara gelebilmek için idareci, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin gerekli olduğuna inanıyorum. Yarının Türkiye’sini yönetecek, şekillendirecek, daha iyi noktaya taşıyacak gençlerimizi yarınlara hep birlikte hazırlayacağız. Okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın ruh ve bedensel gelişimini olumsuz
etkileyebilecek zararlı maddeler ile mücadele edilmesi, okulların ve çevrelerinin güvenliği ve öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması konularında Valiliğimizce gereken tüm tedbirler alınmış Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve il Jandarma Komutanlığımız tarafından gerekli çalışmalar yapılarak iş ve işlemler tamamlanmıştır. Bu vesileyle, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sorunsuz tamamlanmasını, hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

209 BİN 194 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol ise mesajına, "İlk ders zilini heyecanla bekleyen minik yavrularımız, okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimiz, değerli velilerimiz, kıymetli öğretmen ve yöneticilerimizle 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına başlamanın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz” diyerek başladı. 

Tekirdağ’daki yeni eğitim öğretim yılı hakkında bilgi veren Yeniyol, şu ifadeleri kullandı:
“2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının ilk günü olan 09 Eylül 2024 tarihi itibarıyla Tekirdağ ilimizde, 13 bin 558 öğretmenimiz, 451'i resmî 182'si özel olmak üzere 633 okulumuzda bugün itibariyle 209 bin 194 öğrencimize eğitim öğretim hizmeti verilmeye devam edilecektir. Eğitim kurumlarımızda yaz tatili bir hazırlık dönemi olarak değerlendirilmiş olup Sayın Bakanımızın önderliğinde ve Sayın Valimizin destekleriyle, gerek Devlet Yatırım Programı gerekse hayırseverlerimizin destekleriyle eğitim ortamlarının güzelleştirilmesi ve yeni okul yapımları hızlı bir şekilde ilimizde devam etmektedir. Çağımızın gerektirdiği evrensel öğrenme metotlarına hâkim olma hedefiyle, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini ilk defa okul öncesi,  1, 5, ve 9. sınıflarımızda uygulayacağımız bu eğitim ve öğretim yılında, zamanın ruhunu yakalayan bir anlayış ile çocuklarımızın 21. yüzyılın gerektirdiği zihinsel, sosyal, duygusal ve dijital becerilere sahip bireyler olarak yetişmesine katkı sunmak amacıyla öğretmen eğitimlerimiz gerçekleştirilmiştir. Bu minvalde, yarınlarımızın umudu, göz aydınlığımız çocuklarımızı; vatanını ve milletini seven, millî ve manevi değerlere sahip bireyler olarak en iyi şekilde yetiştirmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Nurten Yontar’ın “Gaziler Günü” mesajı Nurten Yontar’ın “Gaziler Günü” mesajı

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

“2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nda uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; eğitimde kaliteyi artırmak, fırsat eşitliğini sağlamak ve öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileri ile donatılmasını hedefleyen kapsamlı bir yaklaşımdır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini ve ilgilerini göz önünde bulundurarak, onlara en iyi şekilde destek olacak yöntemler geliştirilmiştir. Teknolojinin eğitimle entegrasyonu, eğitim materyallerimizin çeşitlenmesi ve öğretmenlerimizin sürekli gelişimi bu kaliteyi artırma çabalarımızın önemli unsurlarıdır.
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla Bakanlığımızca "Herkesin bir mesleği olmalı" anlayışı esas alınarak hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, 10 Ağustos tarihi itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlandı. Bu belge ile sektörün iş birlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, ülkemizin mesleki ve teknik eğitim alanında hedeflediği stratejileri, politikaları ve uygulama esaslarını belirleyen kapsamlı bir yol haritasıdır. Bu belge, eğitim sistemimizin ihtiyaçlarına uygun olarak, iş gücü piyasasının taleplerine yanıt verecek şekilde hazırlanan önemli bir belgedir.”

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
“Sevgili öğrencilerimiz, sizleri geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile sizleri en güzel şekilde yetiştirmek için çabalayan öğretmenlerinizin ve ailenizin emeğini boşa çıkarmayarak çağımızın bilgi çağı olduğunun bilinciyle hizmetinize sunulan tüm imkânlardan faydalanmanızı arzu ediyoruz. Bakanlığımızın sizler için hazırlamış olduğu ders kitaplarını, eğitim platformlarını ve hizmetinize sunulan tüm imkânları iyi değerlendirmeli, azimli ve gayretli olmalısınız. Aziz Milletimizin geleceğini inşa ederek ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağınızdan hiç şüphemiz yoktur. Akademik başarınızın yanında erdemli, güzel ahlaklı, iyi bir insan olmanızı, kendinizi çok yönlü geliştirmenizi, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda da aktif olmanızı son derece önemsiyoruz.”

ÖĞRETMENLERE HİTABEN  
Kıymetli öğretmenlerimiz, sizler, Türkiye'nin müreffeh yarınlarını inşa eden kutsal meslek insanları olarak Türkiye Yüzyılı mefkûresini benimsemiş, kültür, görgü ve her yönüyle eğitilmiş çocuklarımızın büyüyüp kendi dünyalarını kurma yolculuğunda kuşkusuz en çok sizler hatırlanacaksınız. Yarını bugünden inşa etmenin evrensel gerçekliğinde, nesilleri her bakımdan çağımızın şartlarına göre hazırlamak biz eğitimcilerin gayretleriyle vücut bulacaktır. Çocuklarımızın sadece zihinlerine değil; kalplerine de dokunan her öğretmen, yepyeni bir dünya kurup anılmaya değer hatıraların en kutsal tarafında yer alacaktır. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinde ifade ettiği gibi "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." şiarıyla, ömrünü ve hayallerini bu ülkenin evlatlarına adayan, görevini özveriyle ifa eden siz kıymetli eğitim neferlerinin rehberliğinde ve önderliğinde, Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için büyük bir özveriyle çalıştığınızı biliyor; sizlere sonsuz güveniyor ve yürekten inanıyoruz.

VELİLERE HİTABEN

“Değerli velilerimiz, bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlıklarınızın sorumluluğunu, omuzlarımızda ve yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle beraber el ele, omuz omuza hep birlikte çocuklarımızı hayata hazırlayacağız. Sizler bizim ilk ve en kıymetli paydaşlarımızsınız. Bu anlamda Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Bakanlığımızca, "Velivizyon" platformu kurulmuştur. Bu kapsamda okul-aile iş birliğini güçlendirmek; öğrencilerin, sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla velilerimize yönelik 27 bölümden oluşan "Ailem" dizi filmi çekilmiştir. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle iş birliği içinde bulunmanız çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine çok önemli katkılar sağlayacaktır. "Velivizyon" platformu, eğitimde dijital dönüşümün önemli bir parçasıdır ve eğitim kalitesini artırma noktasında büyük bir adım atmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle sevgili çocuklarımızın en güzel geleceğe sahip olmasını dilerken bu süreçte büyük emekleri olan değerli öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize, tüm personelimize ve velilerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor; 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim çalışanlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesi dileğimle, saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: Abdullah Yalçın