Tekirdağ hafta sonunu yangınlarla geçirdi. Çorlu ilçesinin Yenice Mahallesi'nde hasat edilmiş buğday tarlasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmaları sırasında yaralanan bir itfaiye eri, sağlık ekiplerince Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında yaklaşık 1500 dekar tarım arazisi zarar gördü.

"Kasten öldürme" suçundan aranan zanlı sahte kimlikle yakalandı "Kasten öldürme" suçundan aranan zanlı sahte kimlikle yakalandı

MARMARAEREĞLİSİ’NDE EVLER DE ZARAR GÖRDÜ
Marmaraereğlisi ilçesinde de anızda başlayıp evlere sıçrayan yangın söndürüldü.
Çeşmeli Mahallesi'nde biçilmiş buğday tarlasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın mahalledeki evlere sıçradı.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İş makineleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.
Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında 2 ev ile yaklaşık 50 dekar tarım arazisi zarar gördü.

SARAY’DA 1500 DEKAR TARIM ARAZİSİ YANDI
Saray ilçesi Büyükyoncalı Mahallesi'nin Bozoba mevkisindeki biçilmiş buğday tarlasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İş makineleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.
Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Karaağaç Mahallesi'nden Bozoba istikametine giden yol trafiğe kapatıldı.
Saray Kaymakamı Refik Özsoy da olay yerine gelerek bilgi aldı.
Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında yaklaşık 1500 dekar tarım arazisi zarar gördü.

Öte yandan Edirne'nin Keşan ilçesinde çıkan yangında 10 dekar ormanlık ile 10 dekar tarım arazisinde hasar oluştu.
Sazlıdere köyü sahilindeki tarım arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.
Haber verilmesi üzerine olay yerine Keşan Orman İşletme Şefliği ve Keşan Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi, helikopter de alevlere müdahale etti.
Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangında 10 dekar orman ve 10 dekar tarım arazisi zarar gördü. Yetkililer özellikle yaz aylarında vatandaşları daha dikkatli olmaları, ateş yakmamaları, sigara izmaritlerini dışarı atmamaları konusunda uyardı. 

YANGINLARA 57 PERSONEL 23 ARAÇLA MÜDAHALE EDİLDİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ genelinde aynı gün içinde 8 farklı noktada çıkan yangınlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin hızlı ve etkin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Toplam 57 personel ve 23 araçla olaylara müdahale edilerek yangınların geniş alanlara yayılması engellendi.
Marmaraereğlisi’nin Yeniçiftlik Mahallesi, Türkgücü ve Çeşmeli mahalleleri arasında, farklı noktalarda yüzlerce dönümlük alanda etkili olan yangınlar söndürüldü. Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesi’nde buğday anızı yangını ormanlık alana sıçramadan
söndürüldü. Çorlu’nun Esetçe ve Ağımeşe mahallelerinde büyük bir alanı etkileyen anız yangını başarıyla kontrol altına alındı. Hayrabolu’nun Kurtdere, Ataköy ve Pınarbaşı mahallelerinde çıkan yangınlarda yüzlerce dönümlük alanda etkili olan
yangınlar söndürüldü.
Yangınlarla mücadelede büyük bir özveri gösteren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, izindeki çalışanları da göreve çağırarak yangınları kontrol altına almayı başardı. Ekipler, hızlı ve etkin bir müdahale ile yangınların daha fazla zarar vermesini önledi.

VATANDAŞLARA “DİKKATLİ OLUN” ÇAĞRISI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, yangınlara müdahale eden tüm ekiplere teşekkür ederek vatandaşların dikkatli olmaları ve yangın riski taşıyan durumlarda derhal yetkililere bilgi vermeleri gerektiğini vurguladı. 
Yüceer, şunları kaydetti:
“Yangınlarda ekiplerimizin gösterdiği üstün gayret ve hızlı müdahale sayesinde büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Yangınlarla mücadeleye katkı veren tüm dairelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalıştılar. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle sıcak ve kuru hava koşullarında anız yakma gibi faaliyetlerden kaçınmaları, yangın riski taşıyan durumlarda derhal yetkililere bilgi vermeleri hayati önem taşımaktadır.”
Yüceer, ekiplerinin özverili çalışmaları ile gurur duyduğunu belirterek, “Ekiplerimiz büyük bir özveri ve fedakarlıkla tam bir koordinasyon içinde çalışarak yangınları kontrol altına aldı. Bu süreçte gösterilen dayanışma ve çaba takdire şayandır. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmaları, yangın riskini azaltmada büyük bir etkiye sahiptir” diye konuştu.

Kaynak: İlkay Danacılar