Tekirdağ’da Bir Umut Derneği tarafından kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Timur Ugan katıldı. 
Ugan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de sokak hayvanlarının Cumhuriyet tarihi boyunca büyük ızdırap çektiğini, öldürüldüğünü, topluca canlı canlı gömüldüklerini, ama buna rağmen popülasyonlarının engellenemediğini söyledi. 
Bunun engellenememesi konusunda hayvan hakları savunucularına laf söylendiğini, “Bunları sokakta isteyenler sissiniz” denildiğini aktaran Ugan, “Biz sokaklarda hayvan istemiyoruz. Ben her canlının kadın, erkek, çocuk, yaşlı ya da bir hayvanın sokakta yaşamasını isteyecek kadar zalim değilim. Biz hayvan hakları savunucuları zalim değiliz. Hiçbir canlının sıcakta, soğukta, aç açıkta yaşamasını istemeyiz. Hepsinin birer mutlu yuvasının olmasını isteriz ve bunun için mücadele ediyoruz” dedi. 

“KOMİK TASARILAR HAZIRLIYORLAR”
Timur Ugan, şu ifadeleri kullandı: 
“Biz mevcut hükümete son 20 yıldan beri defalarca popülasyon kontrolü için ne yapılması gerektiğini Mecliste komisyonda, tek tek milletvekili ziyaretlerinde anlattık. Görmezden geldiler. Öyle saçma sapan çözüm önerileriyle kamuoyunun karşısına çıktılar ki defalarca rezil oldular. Türkiye’de bir Tarım ve Orman Bakanlığı var. Bu kadar yeteneksiz kadronun bir araya toplandığı ikinci bir bakanlık daha yoktur. Bu adamlar 20 yıldır her iki senede bir ya gündem değiştirmek için ya kendi masalarından hiç ayrılmamak, iş yapmamak için öylesine komik önerilerle yasa teklifleri hazırlıyorlar ki inanmak mümkün değil.” 

“Tekirdağ’a her yıl 10 okul yapılmalı” “Tekirdağ’a her yıl 10 okul yapılmalı”

“YASALAŞSA BİLE UYGULANAMAZ”

Hazırlanan yasa tasarısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ugan, şunları kaydetti:

“Bir komik yasa tasarısı daha hazırladılar. Hayvanları, olmayan bakımevlerine toplayacaklarmış, bir ay bekleteceklermiş, eğer sahiplenilmezse uyutacaklarmış. Uyutmak diyorlar öldürmek demiyorlar. Böylesine garip bir tasarıyı hazırlayıp parlamentoya sunma gayreti içerisinde olduklarının dedikodusunu çıkardılar. Henüz böyle bir tasarı ortada yok ortada. Sayın AK Parti milletvekilleri de bunu yalanladılar. Ama Tarım Bakanlığında böyle bir tasarının el altından hazırlandığını biliyoruz. Büyük tepkiler oldu. Hayvan hakları savunucuları sokaklara döküldü. Veteriner Hekimler Odası’ndan hukukçulara kadar, bilim insanlarına kadar, ‘bu iş olmaz’ diye karşı çıkan bir yığın insan açıklamalar yaptı. Siyasilerin önemli bölümü açıklama yaptı. Bunlar memnuniyet verici şeyler. Ama eğer Meclise böyle bir yasa tasarısı sunulursa bunun vebalinin altından hiç kimse kalkamaz. Yasalaşması halinde de uygulanamayacağını bilinmesini istiyorum.”

Kaynak: Abdullah Yalçın