Ali Rıza Özen, yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce TBMM’de halkın temsilcisi olarak görev yapan milletvekillerini  ziyaret ederek, göstermiş oldukları özveri ve çalışmalardan dolayı teşekkür ettiklerini belirtti. 

Trakyagazetesi Tekirdağ’ın Sorunlarını Meclise Taşıdı2
Milletvekillerine halkın karşı karşıya kaldığı bazı önemli sorunları ileterek bu sorunların çözümü için yapılabilecek çalışmalar konusunda bilgi verdiklerini aktaran Özen, “Yerel topluluklarımızda çeşitli alanlarda yaşanan sorunlar, halkımızın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini, özellikle eğitim, sağlık, istihdam, altyapı ve çevre konularında yaşanan sıkıntıları, halkımızın en çok dile getirdiği ve çözüm beklediği konular arasında yer alan noktaları dosya halinde kendilerine sunduk” ifadelerini kullandı. 

Bu sorunların çözümü noktasında atılacak adımların, halkın refahını artıracak ve geleceğe daha umutla bakılmasını sağlayacağını, milletvekillerine ifade ettiklerini aktaran Özen, şunları kaydetti:
“Kendilerinden, bu konuların Meclis gündemine taşınmasını ve çözüm önerileri üzerinde çalışılmasını talep ettik. Ayrıca, ilettiğimiz sorunların ve çözüm önerilerinin takipçisi olacağımızı ve süreci yakından izleyeceğimizi belirttik. Halkımızın sesine kulak verdikleri ve sorunlarımızın çözümü için gösterecekleri gayretlerden dolayı teşekkür ederek, kendilerine çalışmalarınızda başarılar diledik. Basın mensuplarımızın yaşadığı sıkıntıları raporumuzda ayrı bir bölümde yer verdik. Ve verilen raporumuz Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Nurten Yontar tarafından Meclisimizde dile getirilmiştir. Kendisine ayrıca teşekkür ederiz.”

DOSYANIN İÇERİĞİ

SAĞLIK SİSTEMİ : İlimizde yer alan Şehir Hastanesi başta olmak üzere, araştırma hastanemizde vatandaşlarımızdan randevu alamadıklarına dair birçok telefon almaktayız. Birçok hastalığı olan kişi üniversite hastanemizde ücretli olsa dahi randevu alamadıklarını ve bu konunun gittikçe daha kötü bir hal aldığını iletmektedirler.

ÇİFTÇİ RANDEVU SİSTEMİ: Yine ilçemizde yaşayan bir çok çiftçimiz mahsulünü verebilmek adına sistemde randevu oluşturamadıklarını ve mahsulünü veremediği için var olan kredilerini ödeyemediklerini iletmektedirler.

"İhracatın Yıldızları" ödüllerini aldı "İhracatın Yıldızları" ödüllerini aldı

SU KESİNTİLERİ : Süleymanpaşa’da sık sık su kesintileri yaşanmaktadır. Bu kesintiler, özellikle yaz aylarında büyük bir problem haline gelmekte ve halkın günlük yaşamını zorlaştırmaktadır. Ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın su indirimi sözünü verdiğini ve bu sözün yerine getirilmesini talep etmektedirler.

ALTYAPI VE YOL PROBLEMLERİ : Bazı vatandaşlarımızdan ilçemizin birçok noktasında yol problemleri, çukurların çok olduğu ve araçlarının bir çok zarar gördüğü bilgisi iletilmektedir. Özellikle 100. Yıl Mahallesi, Çınarlı Mahallesi şikayetlerin çoğunluğunu oluşturmaktadır.

YEREL BASIN ŞİKAYETLERİ: İlçemizde yer alan yerel basın mensupları son getirilen tasarruf tedbirleri kapsamında ayakta durmakta güçlük yaşadıklarını bu konuda kendilerinin bizlere ilettiği dilekçeyi diğer sayfada sizlere iletiyoruz.

DİLEKÇEDE YER ALAN İFADELER:

Sayın Milletvekilimiz;

Pandemiden bu yana ekonomik darboğaz içindeki yerel basınımız, 13 Mayıs 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında uygulamaya konulacak olan kısıtlamalarla tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.
Bu düzenlemenin hemen ardından, bu kez de Sosyal Güvenlik Kurumu, basın kuruluşlarının ilan kaybına neden olacak bir düzenleme yaptı. Bugüne kadar piyasa değeri 500 bin TL ve üzeri olan satışlarını bir veya daha fazla süreli yayında ilan yoluyla kamuoyuna duyuran Sosyal Güvenlik Kurumu, alt sınırı 2 milyon 500 bin liraya çıkararak, gazetelerin adeta ilan alamamasının yolunu açtı.
Bilindiği gibi yerel basının tek geliri, abone satışları, reklamlar ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla alınan resmi ilanlardır. Ancak “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında getirilen kısıtlamalarla yerel basının bu gelirlerinde önemli oranlarda azalma yaşanacaktır.

Örneğin; Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nde yer alan “Basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak” düzenlemeleri yerel basının adeta can suyunu kesecek uygulamalardır.

Pandemiden bu yana yaşanan ekonomik sorunlara göz attığımızda; Gazete maliyetlerini oluşturan kağıt, kalıp ve mürekkep başta olmak üzere tüm malzemelerin döviz cinsinden fiyatları artmış, medya kuruluşlarının girdileri dolar bazında yüzde 50’ye varan oranlarda yükselmiş, genel giderlerdeki ve asgari ücretteki artışın da etkisiyle yüzlerce yerel medya kuruluşu kapanma noktasına gelmiştir.

Bu ortamda uygulamaya konan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ile SGK ilan düzenlemesi adeta yerel basının idam fermanıdır.
Konuya hassasiyet göstermenizi, demokrasilerin gelişimine katkıda bulunan ve halkın özgür haber alma hakkı doğrultusunda kamusal görev üstlenen yerel basının yaşatılması için; Kamuda Tasarruf ve VerimlilikPaketi’ndeki olumsuz uygulamalar ile SGK düzenlemesinin iptal edilmesi konusunda desteğinizi bekliyoruz.
Saygılarımızla

ŞEHİR MERKEZİ SORUNLARI

DENİZ VE SAHİL KULLANIMI : İlçemizin sahil şeridi diğer illerimize nazaran maalesef iyi değerlendirmemektedir. Bu konuda birçok proje ile deniz ve sahil kullanımı artırılmalı ve turizm potansiyeli daha iyi değerlendirilmelidir.

CUMHURİYET MAHALLESİ : Mahalle sakinleri herhangi bir alışveriş için maalesef Şehir Hastanesi tarafını dolaşmak zorunda kalmaktadır. Otogar bölümünden herhangi bir kavşağın yapılmasını talep etmektedirler. Bu talebi birçok kişiye ilettiklerini ancak yanıt alamadıklarını da eklediler.

MUHTARLIK BİNALARI: Bazı mahalle muhtarlarımız maalesef muhtarlık hizmet yerine sahip olmadıklarını ve bu konuda belediyemizden de ayrıca destek beklediklerini ancak bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedemediklerini belirttiler.

KAPALI PAZAR YERİ: Özellikle pazar yerlerindeki esnaflarımız kış aylarında kapalı pazar yeri olmamasından dolayı çok büyük problemler yaşadıklarını belirtmektedirler. Bu konuda Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Volkan Nallar’a konu iletilmiştir.

KUMBAĞ MAHALLESİ : Kumbağ Mahallemizde banka ATM’leri sorunu yaşanmakta ve PTT ise sadece 2 gün hizmet vermektedir. Ayrıca Kumbağ İlkokulunda maalesef hala doğalgaz bulunmamaktadır. Ayrıca yaz aylarında turizm nedeniyle mahalle nüfusu yüksek artışı sebebiyle sağlık ocağı hizmetlerinde problemler yaşanmaktadır.

KÖY MAHALLELERİMİZİN SORUNLARI

YOL VE SU SORUNLARI : Köy mahallelerimizde Gündüzlü başta olmak üzere, Selçuk, Otmanlı, Karansıllı, Taşumurca, Kazandere mahallelerimizin arasında bağlantıyı sağlayan yollarda büyük problemler yaşanmaktadır. Yıllardır söz verilmesine rağmen birçok kez sözlerin tutulmadığını belirtmektedirler. Birçok köy yollarımızda hala içme suyu ve altyapı problemleri sürmektedir. Bu mahallelerimiz Yazır, Işıklar, Çanakçı mahallelerimiz de özellikle sürmektedir.

MUHTARLIK BİNALARI: Bazı Mahalle muhtarlarımız maalesef muhtarlık hizmet yerine sahip olmadıklarını ve bu konuda belediyemizden de ayrıca destek beklediklerini ancak bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedemediklerini belirttiler.

CAMİ VE MESCİDLERİN BAKIMI: Köy mahallerimizde yer alan bazı cami ve mescidlerimiz imamlara konaklama imkanı verilmemesinden dolayı boş kalmış ve maalesef kapalı ve atıl durumda bırakılmıştır. Ayrıca bakım konusunda da maalesef temizlik ve bakımları düzenli yapılmamaktadır.

KÖY KAMU BİNALARI : Köylerimiz de taşımalı sisteme geçilmesi ile birlikte boşaltılan ve boşta kalan kamu binaları atıl durumda bırakılmış adeta çürümeye bırakılmıştır. Bu binaların da uygun şekilde değerlendirilmesi bir sosyal sorumluluktur.

Kaynak: Haber Merkezi