Turnuvanın son gününde final maçlarını Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu da izledi.

Turnuvanın son gününde Ferhadanlıspor ile Osmanlıspor üçüncülük mücadelesinde karşılaştı. Maçı Ferhadanlıspor 9-1 kazandı ve turnuvada 3. olmayı başardı. 
Final müsabakası öncesi ayrıca Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kadın Futbol Takımı ile Başkanlar Karması dostluk maçında karşılaştı.     
Kurban Bayramında başlayan ve Yağcı Mahallesinde düzenlenen toplam 12 takımın bulunduğu 3’erli 4 grupta mücadele eden takımlar kıyasıya rekabet etti.
Turnuvada Yağcıspor, Hacıköyspor, Yörükspor, Parmaksızspor, Osmanlıspor, Emiryakupspor, Sarnıçspor, Ferhadanlıspor, Bıyıkalispor, Selçukspor, Kaşıkçıspor ve Dedecikspor mücadele etti. 

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇINI FERHADANLI- OSMANLISPOR OYNADI
Günün ilk maçında üçüncülük mücadelesinde Ferhadanlıspor ile Osmanlıspor kaşılaştı. Osmanlıspor’un as oyuncularının olmadığı maçı Ferhadanlıspor 9-1 kazanarak turnuvayı 3. sırada tamamladı.
Müsabakaya Ferhadanlıspor hızlı başladı. Ataklarını ilk dakikalarda sonuca ulaştıramasa da Ferhadanlıspor 27. dakikada ilginç bir golle 1-0 öne geçmeyi başardı. Onur Yalçın tarafından orta alanın sol tarafından ceza sahasına gönderilen uzun topta kaleci üzerine gelen topu elinden kaçırınca Ferhadanlıspor 1-0 öne geçti: 1-0.
Ferhadanlıspor 29. dakikada 2. golü buldu. Ceza sahası dışından kaleyi karşıdan yerden sert bir şut çeken Furkan güzel bir gole imza attı: 2-0.
İlk yarı sona erdi.
İkinci yarının hemen başında fark 3’e çıktı. Ferhadanlıspor köşe vuruşu kullandı. Arka direkte topa dokunan Onur Yalçın farkı 3’e çıkardı: 3-0.
Ferhadanlıspor ataklarını devam ettirirken sağdan yapılan ortaya solda nefis bir vole vuran Tansu Tekir topu ağlara gönderdi: 4-0.
Santranın hemen ardından Ferhadanlıspor bir gol daha buldu. Orta alandan savunma arasına atılan topa iyi hareketlenen Tansu Tekir kalecinin üzerinden aşırttı: 5-0.
Nadir gelişen Osmanlıspor atağında sağ çaprazda ceza sahasında topla buluşan Osmanlısporlu oyuncu çok sert vurdu: 5-1.
Ferhadanlıspor farkı tekrar 5’e çıkardı. Organize gelişen atakta yay üzerinden Ferhandalısporlu oyuncu sert bir şut gönderdi. Köşeden ağları buldu: 6-1.
Ferhadanlıspor ataklarını sürdürürken 7. golü bulmayı başardı. Sağ kanattan ceza alanında arka direğe çevrilen topta boş kaleye dokunan Ferhadanlısporlu topu ağlara gönderdi: 7-1.
Ferhadanlıspor’dan bir gol daha geldi. Ferhadanlısporlu oyuncu Tansu sol çaprazdan sağ ayağıyla uzak köşeye iyi bir vuruş yaptı ve fileleri buldu: 8-1.
Karşılaşmanın son golü yine Ferhadanlıspor’dan geldi. Savunma arkasına gönderilen uzun topta Tansu sağ çaprazda yerden vurdu ve skoru tayin etti: 9-1.
Bu sonuçla Ferhadanlıspor, Osmanlıspor’u 9-1 mağlup etti ve turnuvayı 3. sırada tamamladı.

DOSTLUK MAÇI OYNANDI
Günün ikinci maçında Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kadın Futbol Takımı ile Başkanlar Karması dostluk maçında karşı karşıya geldi.
Müsabaka orta alan mücadelesi şeklinde başladı. 
11. dakikada Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kadın Futbol Takımı tehlikeli hareket sonucu ceza sahası içinden endirek serbest vuruş kazandı. Yaren arkadaşıyla paslaşıp yerden vurdu ve ağları buldu: 1-0.
20. dakikada Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kadın Futbol Takımı 2. golü bulmayı başardı. Sağ kanttan yapılan ortada Başkanlar Karması kalecisi topu elinden kaçırdı. Kaleciden sıyrılan Pınar Su toplu ağlara gönderdi: 2-0.
30. dakikada Başkanlar Karması’nda Mustafa Şirin ceza alanı dışından düzgün vurdu ve topu ağlarla buluştu: 2-1.
İkinci yarıda Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kadın Futbol Takımı farkı tekrar 2‘ye çıkardı. Savunmada kaleciye atılan geri pası kesen Müberra topu boş kaleye gönderdi: 3-1.
Mücadele 3-1 Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kadın Futbol Takımı’nın galibiyeti ile sona erdi.
Başkanlar Karması’nda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, MHP İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin de yer aldı.

ŞAMPİYON YAĞCISPOR!
Günün en önemli maçında ise Geleneksel Kurban Bayramı Futbol Turnuvası final maçı olan Yağcıspor- Bıyıkalispor maçı oynandı.
Ev sahibi Yağcıspor mücadelenin 25. dakikasında öne geçmeyi başardı. Ceza sahasına gönderilen uzun topta savunmanın hatası sonrası topu önünde bulan Emre çok sert vurdu ve takımını finalde öne geçirmeyi başardı: 1-0.
Mücadelenin ilk yarısı Yağcıspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarı Bıyıkalispor beraberliği bulmak için saldırsa da kontra atağa çıkan Yağcıspor 58. dakikada farkı 2’ye çıkarmayı başardı. Ceza alanına verkaçla giren Faik Can yerden düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirmeyi bildi.
İkinci golün ardından oyunda tempo düştü.
Bıyıkalispor’un farkı indirmek için çabaladığı dakikalarda atakları sıklaştı. 85. dakikada ceza alanına gönderiken topta oluşan karambolde topa son dokunan Mertcan farkı 1’e indirdi: 2-1.
Kalan dakikalarda başka gol olmazken Yağcıspor, Bıyıkalispor’u 2-1 yenerek kupayı kazanmayı başardı. Yağcıspor 2003 yılından sonra bu kupayı kazanarak bir hasrete de son vermiş oldu.

Dereceye giren takımlara madalya ve kupalarını protokol üyeleri takdim etti.

Kaynak: İlkay Danacılar