Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Muratlı ziyareti kapsamında İstasyon Şefliği’nde incelemelerde bulundu.

Restorasyonu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan İstasyon Şefliği’ni gezen Vali Soytürk, restorasyon süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Soytürk, şefliğin yakınında bulunan taksi durağını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında vatandaşlarla tanışarak bir süre sohbet eden Vali Soytürk, vatandaşların talep ve beklentilerini dinledi.

Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve ilçe protokolü eşlik etti.

ATATÜRK EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Vali Recep Soyturk, Muratlı Atatürk Evi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Atatürk Evi’ni gezen Vali Soytürk yetkililerden bilgi aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  3 Haziran 1936’da Muratlı ilçesi ziyaret etmişti.  Atatürk’ün inşa ettirdiği konut, Atatürk Evi olarak turizme kazandırılmıştı. 2000 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen ev, 2007 yılında Bakanlık tarafından restore edildi.
Vali Soytürk, Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından güçlendirilmesi yaptırılan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nu ziyaret etti.
Okulu gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk yetkililerden bilgi aldı. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, deprem testleri sonucu güçlendirmeye alınmıştı. Güçlendirme çalışmalarına başlanmış olup yakın zamanda bitirilmesi planlanıyor.

BAŞKAN TEPE İLE GÖRÜŞTÜ

Vali Soytürk, Muratlı Belediyesini de ziyaret etti.

Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe tarafından karşılanan Vali Soytürk ardından başkanlık makamında Başkan Tepe ile bir süre görüştü.Soytürk, Muratlı ilçesi ziyaretleri kapsamında içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezi yapılması planlanan Muratlı Kültür Merkezini ziyaret etti. Kültür Merkezini gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk, hayata geçirilmesi planlanan Gençlik Merkezi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

VATANDAŞLA BULUŞMA TOPLANTISINA KATILDI

Vali Soytürk Başkanlığında “Vatandaşla Buluşma Toplantısı” Düzenlendi

Yeşilsırt Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda, Yeşilsırt Mahallesi Muhtarı Hürriyet Borucu, mahalle ve mahallenin sorunları hakkında bilgiler verdi. Ardından bir konuşma yapan Vali Soytürk, şu ifadeleri kullandı:

“Ben buraya gelmeden önce de Tekirdağ’ın nesi var, nesi yok diye bolca okudum. Avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi aldım. Bunları üç aşağı beş yukarı biliyorum ama görevlilerden de bilgi almak istiyorum. Bir kamu görevlisi olarak elimizden geldiğince Tekirdağ’la ilgili her alanda, kültür turizminden sporuna kadar, tarımından eğitimine kadar her biriyle hemhal olmak istiyoruz. Bunu tek başına bir kurum yapar dersek haksızlık olur. Sivil toplum örgütleri, kamu görevlileri, belediyeler, Valilik, kaymakamlık, üniversite, siyaset kurumu, hepsi bir arada olursa daha çok yol alırız diye düşünüyorum. Takım çalışmasının önemine inanırım, öyle çalışırım.  Sizin sıkıntıları birebir anlatmanız beni bilgilendiriyor. Resmi ağızdan dinliyorum zaten ama sizden dinlemek beni güçlendiriyor, bilgilendiriyor. Ona göre ben de elimden gelen gayreti göstereceğim.”

Ardından vatandaşlar talep ve beklentilerini Vali Soytürk’e ilettiler.

Vatandaşla Buluşma Toplantısı’nda Vali Soytürk’e Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve ilçe protokolü eşlik etti.

trakyagazetesi-Vali Soytürk ziyaretler yaptı, sorunları dinledi2

trakyagazetesi-Vali Soytürk ziyaretler yaptı, sorunları dinledi3

Muhabir: Abdullah Yalçın

Editör: Trakya Gazetesi