Ozan Varan, yaptığı yazılı açıklamada, Tekirdağ'ın önemli bir sanayi kenti olduğunu, kontrolsüz ve denetimsiz sanayileşme nedeniyle Çorlu, Çerkezköy ve Ergene gibi ilçelerin bu sanayileşmenin yükünü taşıdığını belirtti. 
Bu ilçelerde yoğun sanayi faaliyetleri nedeniyle çevre ve hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaştığının altını çizen Varan, son araştırmalara göre Ergene Nehri'ndeki kirliliğin çok yüksek boyutlara ulaştığını, nehirde yaşam belirtisi kalmadığını dile getirdi. 
Varan, bu sorunun sadece muhalefetin veya iktidarın değil, herkesin ortak sorunu olduğunu,  çözüm için mutlaka bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. 

“SU PAHALI, YOLLAR KÖTÜ”

Ergene’nin eğitim yatırımları ele alındı Ergene’nin eğitim yatırımları ele alındı

Varan, Tekirdağ'ın, Türkiye genelinde en pahalı suyu tüketen illerden biri olduğuna dikkati çekti. 
Kentin yol sorununa da değinen Varan, özellikle Çorlu ilçesindeki yolların kötü durumda olduğunu, Süleymanpaşa ve Çorlu'da otopark sorunlarının giderek büyüdüğünü vurguladı.
Varan,  "Artan nüfusla bu sorunların daha da derinleşeceğini düşünüyoruz. TÜİK verilerine göre 2030 yılında Tekirdağ’ın nüfusunun 350 bin kişi artması bekleniyor" ifadelerini kullandı. 

“EN BÜYÜK RİSK DEPREM”
Tekirdağ’ın deprem bölgesinde bulunduğunu anımsatan Varan, "Bizim olmazsa olmazımız, bir numaralı sorunumuz deprem. Ancak nedense bu konuda yeterli adımlar atılmıyor. Depremle ilgili şu anda bir çalışma görmüyoruz" dedi. 
Varan, kentte çözülmesi gereken altyapı sorunu bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi