Tekirdağ’da son zamanlarda sıkça anız, arazi ve orman yangınları meydana geldi. 
Yangın söndürme çalışmalarına Tekirdağ Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Çorlu Çevik Kuvvet Grup Amirliği kuvvesinde bulunan TOMA ve tecrübeli personelden oluşan TİM ile destek verildi. 

Ekipler, yerleşim alanlarını ve sanayi bölgelerini de etkileme riski bulunan geniş çaplı yangınlara müdahale eden itfaiye ve diğer kurum görevlileriyle koordineli çalıştı. 
Yaşam alanları zarar gören ve yangından doğrudan etkilendiği tespit edilen hayvanların temel yaşam gereksinimlerinin sağlanması için ayrıca çalışma yapan polis ekipleri, çevrede güvenliği de sağladı. 

“Rektör atamaları seçimle olmalı” “Rektör atamaları seçimle olmalı”

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, bölgede yerel kuvvetli rüzgarların etkili olması sebebiyle sık sık yaşanan ve hızla büyüyen yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına yaz boyunca destek veren ekipler, ihtiyaç duyulan her an yangında görevli personel ile omuz omuza görev yaptı.  

Yangınlarda bireysel hataların minimuma indirilmesi, “can dostların” doğal yaşam alanlarının korunmasına özen gösterilmesinin, tarım bölgesi olan Tekirdağ için büyük önem taşıdığı belirtildi. 

.

Kaynak: Haber Merkezi