Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi hakkında yaptığı konuşmada şehrin sorunlarını dile getirdi.  
Yontar, Süleymanpaşa ilçesindeki erkek öğrenci yurdunun deprem dolayısıyla boşaltıldığını belirterek, “Kirada olan yer boşaltılarak, 2 bin kişi kapasiteli bir yurda taşınması acilen yapıldı ama maalesef bu yurt da yüzde 50 kapasiteyle çalışmaya başladı, yani bin öğrenci kapasitesiyle, fakat 1.600-1.700'e yakın öğrenci yurda kaydedildi. 4 kişilik odalar, yatakhaneler, 6 ve 8 kişilik ranzalarla tamamlandı. Bu yurtta ne çamaşırhane ne internet ne telefon ne yemekhane tamamlandı, her şey yarım yamalak” dedi. Yontar,  bu durumun şehirde okuyan öğrenciler için büyük bir sıkıntı oluşturduğunu ifade etti.

Yontar, aynı sorunun başka ilçelerde de yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Çerkezköy Belediyemiz bu süreçte bin kişilik bir yüksekokul yaptı ve üniversiteye takdim etti ama ne yazık ki biz üniversiteye tam sevindik derken Çerkezköy'de de yurt yıkıldı, yurt boşaltıldı ve onun da Süleymanpaşa'ya veya Çorlu'ya gelmesi düşünüldü. Çorlu'da zaten bir yüksekokul var, o yüksekokulun depremsellik dolayısıyla boşaltılmasına karar verildi, oradaki yardımsever vatandaşlar sayesinde okul başka yere taşındı ama bu defa da yurt yine yetersiz kaldı. Hayrabolu Yüksekokulu boşaltıldı. KYK yurdu okul yapıldı; bu defa, oradaki öğrenciler Süleymanpaşa'ya yani 60 kilometre uzaktaki bir ilçeye nakledildi. Bu öğrenciler sabahın köründe çıkıp üniversiteye gelecekler, akşam yine geç saatlerde Hayrabolu'ya dönecekler. Bunlar büyük maliyetler arkadaşlar. Aileler çocuklarını zaten bu ekonomik koşullarda zor beslerken, okuturken bir de biz bu çocuklara ekstra bir maliyet çıkarıyoruz.” 

Yontar, şu ifadeleri kullandı:
“Malkara Yurdu gençlik kampına dönüştürüldü, yurt olarak kullanılmıyor. Marmaraereğlisi, Muratlı, Malkara, Saray, Şarköy, hiçbir ilçemiz yüksekokulunu bırakmak istemiyor, hatta oradaki branşların çoğaltılmasını talep ediyor, fakat bu istemeyle olmuyor Sayın Bakan. Sizin burada, bu şehre yatırım yapmanızı talep ediyoruz, hem yüksekokulların bölümlerinin açılmasını hem de yurtların çok kısa zamanda yeniden inşa edilerek çocuklarımızın bu yurtlara yerleştirilmesini sizden talep ediyoruz. Özellikle Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene sanayi açısından gelişen ve çok nüfus alan ilçelerimiz, buralarda yurtların olmayışı çocukları gerçekten mağdur ediyor. En düşük kira 15 bin lira. Bu aileler hem kendi kirasını hem de çocuğunun kirasını nasıl karşılayacaklar.” 
Yontar, “Bizim şehrimizde kapalı spor salonlarımız da yok. Sizin sözünüz var Süleymanpaşa'ya. Her seçim öncesi geliyorsunuz ‘İnönü Kapalı Spor Salonu'nu yıkacağız, yenisini yapacağız.’ diyorsunuz; vallahi, sadece vaatte kalıyor Sayın Bakan, biz artık bunu görmek istiyoruz. Atatürk Kapalı Spor Salonumuz ve Yüzme Havuzumuz dört-beş yıldır kapalı, halen açılmadı. Lütfen planlamalarınızı ona göre yapın ve denetimlerinizi artırın.” şeklinde dile getirerek şehrin yaşamış olduğu sorunlara dikkati çekti. 

Saray ve Şarköy turistleri ağırlamaya devam ediyor Saray ve Şarköy turistleri ağırlamaya devam ediyor

Yontar, son olarak, “Kamplardan bahsediyorsunuz, kamplar çok güzel ama kim kullanıyor bu kampları? Ben hiçbir engelli vatandaşımın, gencimin, dezavantajlı gencin bu kamplara gittiğini duymadım. Kimler gidiyor, öğrenmek istiyorum. Sekiz vekiliz, sadece üç vekil bilgi alıyor, geri kalan beş vekilin hiçbir şeyden haberi yok. Asgari ücret 17 bin lira, ekim ayında 20.431 lira açlık sınırı var iken biz sporculara 2.000, 4.000, 6.000 lira bir burs veriyoruz. Bunun da en az asgari ücretle başlaması gerektiğini düşünen bir vekilim, en düşük bursun asgari ücret olması gerektiğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi