İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Tekirdağ Şube Başkanı Cafer Çetin, yaptığı basın açıklamasında, meslektaşlarına karşı uygulanan darp ve cebir olayları neticesinde Tekirdağ’da bulunan yapı denetim şirketlerinin ‘iş bırakma eylemi’ kararı aldığını belirtti. 
Tekirdağ’daki şantiyelerde son 3 ayda 5 meslektaşlarının darbedildiğini belirten Çetin, “Özellikle bir ay kadar önce Marmaraereğlisi, Yeniçiftlik Mahallesi’nde 24 yaşında bir meslektaşımız, 3 inşaat çalışanı tarafından öldürülmeye teşebbüs edilmiştir. Başına demirlerle vurulmuş, vücuduna da demir ve kalaslarla ile vurulmaya devam ederek linç girişiminde bulunulmuştur. Çevrede bulunan vatandaşlarımızın araya girmesi ile meslektaşımız hastaneye yetiştirilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Meme kanserine dikkat çekildi Meme kanserine dikkat çekildi

Çetin, şöyle devam etti:
“Şunu herkes iyi bilmelidir ki, biz kamu görevlisi olarak denetçilik yapıyoruz. Bizler, binalar ve yaşam alanları insanlara toplu mezar olmasın diye mücadele ediyoruz. Lakin biz bu mücadeleyi verirken, demirden, betondan çalan ve bunu bize zorbalık ile kabul ettirmeye çalışan bir grup kendini bilmez, inşaat çalışanlarının saldırısına uğruyoruz.
Meslektaşlarımız, kamu görevlerini canları cebinde icra ediyorlar. Ama artık buna bir dur demek istiyoruz. Yeniçiftlik'te yaşanan son ‘Öldürmeye teşebbüs’ hadisesi bizim içinde bir milat olmuştur. Konu şu an mahkemeye intikal etmiştir. Kıymetli hakim ve savcılarımızdan Türkiye'ye emsal teşkil edecek bir karar vermelerini istiyoruz. Çünkü biz sadece işini doğru yapmaya çalışan ve kamu görevi yapan bir meslektaşımızın cenazesini bir şantiye köşesinden almak istemiyoruz. Adaletin şimdi tecelli etmesini istiyoruz ki bu insanlar bir daha böyle bir şeye hiçbir yerde cesaret edemesin istiyoruz.  Devlet kendi kamu görevlisini korusun istiyoruz.  Adalete inanıyoruz ve inanmaya devam etmek istiyoruz.”

Çetin, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir meslektaşımız öldürülünce mi adalet tecelli edecek? Hangimiz öldürüleceğiz diye kurbanlık koyun gibi günümüzü bekleyeceğiz?
Caydırıcı cezalar istiyor ve bekliyoruz. Bu konunun ve dava sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız.Kentimizde yaşanan bu olayların neticesinde yapı denetim şirketlerimiz hep beraber bir karar alarak 3 gün boyunca  iş bırakma eylemi yapıyorlar. İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Yönetim Kurulu olarak meslektaşlarımızın her zaman yanında olduğumuz gibi bugün de eylemlerini sonuna kadar destekliyoruz. Tüm vatandaşlarımız bilmelidir ki yapı denetim çalışanları meslektaşlarımız güvenli yapılarda yaşamamızı sürdürmemiz adına çalışmaktadırlar. Görevlerini ne kadar rahat yaparlarsa yapılarımız o kadar sağlıklı olacaktır. İş bırakma eylemi hem yerel basında hem de ulusal basında yer almıştır.  Tüm Tekirdağ kamuoyunu da bu süreçte yanımızda olmaya davet ediyorum.

Kaynak: Abdullah Yalçın