İstanbul’un hemen yanı başında, Edirne ve Kırklareli’ye komşu “Trakya’nın incisiTekirdağ, bu yıl özellikle yerli turistin en uğrak yerlerinden oldu. 
Ege ve Akdeniz’deki turizm bölgelerinde yaşanan aşırı pahalılık insanları biraz daha Tekirdağ’a yöneltti. Tekirdağ’a günübirlik gelme imkanına sahip yerli turistler, hem uygun fiyatlara tatil yapıyor, hem de doğanın tadını çıkarıyor. Özellikle maviyle yeşilin buluştuğu Uçmakdere’de denizin ve ormanın keyfini çıkaran tatilciler, yöresel lezzetlerden tadıp, yamaç paraşütü yapma imkanına da sahip oluyor. 

Öğretmenlere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni anlattı Öğretmenlere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni anlattı

Tekirdağ; bir tarafı deniz bir tarafı dağ manzaralı, kumlu plajları, üzüm bağları ve zeytin ağaçlarının keyifli bir karışımını sunuyorYerleşimin antik dönemlere kadar uzandığı bu tarihi kent, tarihi ve mimari açıdan etkileyici eserlerle de dolu.
Tekirdağ’a yapılacak tarihi bir gezide, şehrin en önemli mimari eseri olan ve bir Mimar Sinan eseri olan Rüstem Paşa Cami mutlaka görülmeli. Türk- Macar dostluğunu simgeleyen Rakoczi Müzesi, Namık Kemal’in anısına açılan Namık Kemal Evi, Tekirdağ tarihine ışık tutan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi de gezilebilecek tarihi yerlerdir. 
İstanbul’a 145 km uzaklıktaki Tekirdağ, tarımsal zenginliği ile her zaman önemli bir liman olmuştur. Şehir merkezindeki sokaklarda yürürken, artık pek çoğu harap olmuş ve bazıları restore edilmiş eski ahşap evler de görülebilir.
Uçmakdere, İğdebağlar,, Kumbağ, Mürefte, Hoşköy ve Yeniköy gezilmeye değer köylerdir. Aktivite severler, Uçmakdere’de yamaç paraşütü ve Şarköy’ün köylerinde sörf gibi aktiviteler de gerçekleştirebilir.
Doğayla baş başa bir gün geçirmek için ise; Gölbaşı Gençlik Parkı, Çamlıköy Tabiat Parkı, Laladere Mesire Alanı’na gidilebilir. Çocuklarla birlikte keyifli bir deneyim için de Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi ziyaret edilebilir.
Tarihi, turistik ve doğal cazibe merkezleri ile dolu Tekirdağ’da keşfedilebilecek daha pek çok yer de bulunuyor. 

UÇMAKDERE GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Şarköy ilçesine bağlı bir köy olan Uçmakdere, şehir merkezine 35-40 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ Merkez- Şarköy otobüsleri ile ilçe merkezine gidilerek Uçmakdere araçlarına aktarma yapılarak da gidilebilir.
Yamaç paraşütü, şehri ve Marmara Denizi’ni tepeden görmenin eşsiz bir yoludur. Ganos Dağı’nın etkileyici manzaralarını deneyimleyebileceğiniz yamaç paraşütü için Tekirdağ’da en ünlü yer Uçmakdere’dir.
Masmavi bir denize ve yemyeşil ormanlara bakarken havada gezineceğiniz bir yamaç paraşütü deneyimi, özellikle ilk kez deneyenler için Tekirdağ gezisinin en unutulmaz anlarından biri olacaktır.
Yamaç paraşütünün yanı sıra kamp ve doğa yürüyüşü gibi olanakları, doğası ve etkileyici manzaraları için de tercih edebileceğiniz Uçmakdere’nin iki vadi arasında kalmış yerleşimi de oldukça keyiflidir.
Sakin ve temiz denizi, Tekirdağ’da denize girmek için en ideal yerlerden biridir. Köye gelindiğinde taze ıhlamur, organik meyve ve köy tereyağı gibi doğal yiyecekler de satın alınabilir.

KUMBAĞ’DA DENİZ KEYFİ 
Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ, şehir merkezine 10-12 km uzaklıktadır. Ulaşım, Barbaros- Kumbağ Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Kumbağ araçları ile de gidilebilir.
Plajı, yeşil alanları, lezzetli balıkları, sakin ve huzurlu doğası ile Kumbağ, Tekirdağ’da yaz aylarında en popüler kaçış rotalarından biridir.
Doğa yürüyüşleri, sakin mavi sularda yüzme deneyimi, deniz kenarında taze balıkların tadını çıkarmak ve dalından koparılmış lezzetli meyveler toplamak için gidebileceğiniz bu sevimli yer, sunduğu Marmara Adası ve orman manzaraları ile de etkileyicidir.
MÜREFTE KÖYÜ MUTLAKA GÖRÜLMELİ
Şarköy’e bağlı bir köy olan Mürefte, şehir merkezine 55-60 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Tekirdağ Merkez- Şarköy otobüsleri ile ilçe merkezinde indikten sonra Mürefte dolmuşlarına aktarma yapılarak da gidilebilir. Marmara Denizi kıyısında küçük ama sevimli bir köy olan Mürefte, mübadele yıllarına kadar Rumların yaşadığı eski bir köydür.
İstanbul’a arabayla 3 saat uzaklıktaki bu turistik köy, hafta sonları İstanbullular için de popüler bir kaçış noktasıdır.
Deniz kenarındaki ahşap iskelesinde insanların balık tuttuğu, sıcak havalarda denize girdiği, balık lokantalarında lezzetli balıkların yendiği ve tarihi sokaklarında eski Osmanlı evlerinin bulunduğu bu turistik köy, ev sahipliği yaptığı bağları ve şarap imalathaneleri için de ziyaret edilebilir.

Kaynak: Özge Ebecek