Çorluspor 1947 ilk galibiyetini aldı: 2-0 Çorluspor 1947 ilk galibiyetini aldı: 2-0

Edirnespor’da, TFF 3’üncü Lig’in başlamasına 1 ay kala maaşlarını alamayan tüm futbolcuların tesisleri terk ettiği, 5 futbolcunun ise sözleşmesini fesh ettiğini ifade edildi. Kalan futbolcuların borçlarının ödenmesi için kulübe Cuma gününe kadar süre verdiği söylendi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edirnespor Başkanı Onur Yaren Ayaydın; ‘‘Ödeme konusunda sıkıntı yaşadığımız için bazı oyuncularımız sözleşmesinde fesih yaptı. Diğerleri de bize cuma gününe kadar süre verdiler. Parayı yatırmazsak onlar da fesih yapacaklar. Bunu sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla da görüşmüştüm. Bizim yine geçen seneki gibi başarılı bir takım, kafada olan bir takım yaratmamız için bizim 30-35 milyon lira civarında bir futbolcu bütçesine ihtiyacımız var yıllık olarak. Burada sadece futbolcu maliyetlerinden bahsediyorum.’’ dedi.
Oluşacak en kötü senaryoda, takımın U19 futbolcularıyla sahaya çıkacağını fakat bunun için bile belli bir miktar para lazım olduğunu dile getiren Ayaydın, “Takım ligden çekilmez. En kötü ihtimalle U19’la sahaya çıkar. Ama onda bile, hiçbir futbolcu almasanız bile bunun deplasmanı var. Bunun bi tesisi var, tesis giderleri var, teknik kadro parası var, çalışanlarımız var burda, onların parası var. Kamp malzemeleri, forma parası, eşofman parası var. Yani yaklaşık olarak hiç futbolcu almasak bile bir 20-25 milyon arası bizim giderimiz var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi