100. Yılspor’dan Beşiktaş’a davet edildiler 100. Yılspor’dan Beşiktaş’a davet edildiler

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2024 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Kastamonu’da 12 -16 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Türkiye Şampiyonası öncesi Tekirdağ Gençler ve Ümitler Taekwondo İl Seçmeleri 23-24 Temmuz tarihlerinde Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.
Düzenlenen seçmelere Saray takımı Flipper Spor Kulübü damga vurdu. Flipper Spor Kulübü Gençlerde 10 Ümitlerde 7 sporcunun katıldığı seçmelerde toplamda 9 altın, 4 gümüş, 4 Bronz madalya kazanmayı başardı.
Flipper Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada; ‘‘Saray’ı ve Tekirdağ’ı her müsabakada en iyi şekilde temsil ediyoruz. İnşallah Türkiye Şampiyonalarından da başarıyla döneriz. Ayrıca ilgileri ve ulaşım destekleri dolayısıyla Saray Belediye Başkanımız Abdül Taşyasan’a çok teşekkür ederiz.” denildi.
Ayrıca tunuvaya katılan Yavuz spor Taekwondo kulübü 4 sporcu ile Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
Yavuzspor’dan Yakup Tuncmen gümüş madalya alırken, Ceren Altay, Berkcan Çetinkaya ve Ecrin Söylemez bronz madalya aldı.
Tekirdağ AK Spor Taekwondo Kulübü de seçmelerde başarılı bir grafik sergiledi.
Yapılan Türkiye Şampiyonası seçmelerinde Tekirdağ AK Spor Taekwondo Kulübü sporcularından Tuğçe Er ve Nursena Ulubaş altın madalya kazanırken, Işılay Almatopu gümüş madalya ve Şevval Dilek, Fatma Sapil, Zeynep Er de bronz madalya kazandı.
Tekirdağ AK Spor Taekwondo Kulübü yaptığı değerlendirmede; ‘‘Tekirdağ’da Taekwondo il seçmesi gerçekleştirildi. Genç sporcuların yeteneklerini sergilediği bu etkinlik, yerel ve ulusal düzeyde yarışmalara katılma şansı elde etmeleri açısından büyük önem taşıyor. Seçmelere katılan sporcular, kıyasıya mücadele ederek en iyi performanslarını sergiledi. Hakemlerin titizlikle değerlendirdiği müsabakalarda, sporcuların teknik becerileri, hızları ve stratejik yetenekleri ön plana çıktı. Etkinlik, hem sporcular hem de izleyiciler için heyecan dolu anlara sahne oldu ve başarılı bir şekilde tamamlandı. Tekirdağ Taekwondo il seçmesi, bölgedeki Taekwondo sporuna olan ilgiyi artırırken, genç yeteneklerin keşfedilmesine de olanak sağladı. Dereceye girerek bizleri gururlandıran sporcuları tebrik ediyoruz.’’

Kaynak: İlkay Danacılar