Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Trakya İnsan Yönetimi Platformu (TRAKYÖN) iş birliği ile “Değişen Ekonomik Koşullarda İstihdam Sorunları ve Çözüm Yolları” başlıklı panel düzenlendi. 
Çorlu TSO Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen panelde akademisyenler ve saha aktörleri tecrübelerini aktardı.
Sami Altınkaya’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç “Dünya’da ve Türkiye’de ekonomik koşullara ve istihdama etkilerine genel bakış”, Adecco Türkiye Şirketler Grubu İnsan Kaynakları Operasyonlar Direktörü Nazmiye Altındaş Balkani “Günümüz işgücü piyasasında öne çıkan yetkinlikler, Firmaların çalışanlardan beklentileri, İşgücü açığının en yüksek olduğu
pozisyonlar”, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vala Lale Tüzüner “Çalışanların işverenlerden beklentilerinde neler değişti?, İnsan kaynakları yönetiminde yeni gelişmeleri çalışan odaklı yönetim” konularında sunum yaptı. 

Konuşmacıların sunumlarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcıların günümüzde ve gelecekte bölgedeki aktif işgücünün eğilimleri, işverenlerin aktif işgücüne yönelik yaklaşımları gibi konularda sorular panelistlere yöneltildi. Katılımcıların en fazla merak ettikleri ve gündeme getirmek istedikleri konular ise istihdam ve prim teşvikleri, işbaşı eğitimlerin uygulanma usulleri ve kamusal düzenlemeler konuları oldu.

Hobi bahçeleri ile stres atacaklar Hobi bahçeleri ile stres atacaklar

GENÇLERİN İŞ GÜCÜNE KATILMASI PROJESİ
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlerin İşgücüne Kazandırılması Projesi”ni anlattı. Esen “İstihdam
Sorununun Çözümünde İŞKUR Uygulamaları ile NEET -Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlerin İşgücüne Kazandırılması Projesi” konularında detaylı bilgi verdi. 
Esen Tekirdağ’ın coğrafi konumunun yatırımcı firmaların karar almasında belirleyici rol üstlendiğini belirterek, insan kaynağı noktasında gelişime en açık illerden biri olduğunu vurguladı. Organize sanayi bölgelerine yapılan yatırımlar ile ihracatın büyüme hedeflerinde kentin önemli bir rol üstlendiğinin altını çizdi. Farklı sektörleri içinde barındıran karma bir yapının olduğunu vurgulayan İl Müdürü Esen, işsizlik ve istihdam oranlarında rakamların Türkiye ortalamalarının çok üzerinde olduğunu belirtti.
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalara değinen Esen, yakın gelecekte sosyal güvenlik uygulamaları çerçevesinde EYT düzenlemesi ile emekli olarak aktif işgücünden çekilen işgücünün yerini doldurabilecek ölçekte bölgeden başarılı dönüşleralınan “NEET –(Ne Eğitimde  Ne İstihdamda) Olan Gençlerin İşgücüne Kazandırılması Projesi” ile ilgili somut bilgiler vererek burada bulunan potansiyelin kurumun aktif işgücü programları da kullanılarak istihdama kazandırılmasına hız vereceklerini belirtti.
Panele katılan katılımcıların sorularını yanıtlayan İl Müdürü Yaşar Esen, panelin istihdam alanında yeni fikirlerin ve bakış açılarının fark edilmesi açısından faydalı olacağı kanaatinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İlkay Danacılar