Biz kadınlar için pek çok alışveriş sebebi vardır. Daha çok ihtiyaçtan olsa da, duygusal zamanlarda da alışveriş yaparız. Üzgünken yaparız, mutluyken yaparız, heyecanlıyken yine alışveriş yaparız. Bir nevi zihin meşgul etmeyi sağlar.

Şimdi alışverişin daha da kolayı var üstelik, internet alışverişi. Yerimizden kalkmadan, evden çıkmadan tek tıkla hallediyoruz her şeyi. Kargo ile kapımıza geliyor. İade etmek istersek yine kapımızdan geri alınıyor. Ama İster online olsun ister gezip vitrin bakmalı, hepsi iyi hissettiriyor. Yenilik, eğlence hatta sosyalleşme sebebidir alışveriş. Kadınlar o an inceledikleri şeyi satın almasalar bile araştırma yaparlar. Fikir alışverişinde bulunurlar hatta çoğu zaman. Bu bir bakıma tasarruf ta sağlar bu yaklaşım. İster ıvır zıvır bir şeyler olsun, ister kıyafet, ister çocuklar için gerekli şeyler bir kadın için alışveriş yapmanın verdiği his değişmez. Çünkü sevdiğimiz şey alışveriş yapmak.

Günümüz ekonomisinde zor gibi gözüküyor belki ama çarşı-pazar alışveriş yapan kadınlarla dolmuş oluyor genelde. Manav, market alışverişi de dahil tabii. Aman hanımlar diyeceğim o; her ne kadar mutlu etse de gereksiz alışverişten kaçınmakta fayda var. Tutumlu olmak, israf etmemek her zaman doğrusudur. Güzel haftalarınız olsun...