Yazın sıcak ve güneşli havanın tadını çıkarmanın en iyi yolları denize girmek yada bol ağaçlı, bol yeşillikli bir ortamda piknik yapmaktır.

Yemyeşil çimenlerin güzelliği bir yana bizi bekleyen minik ama oldukça tehlikeli olabilecek canlılar da göz ardı edilmemeli. Özellikle keneler oldukça tehlikeli olabilir. Korunmak için bir takım önlemler almakta fayda var. Yeşillikli alanlara giderken renkli giysiler giyilmeli ki keneler fark edilebilsin. Diğer taraftan mümkün olabildiğince kapalı giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorap içine alınmalı. Eve dönüşte kendi vücudumuzu ve çocukların vücudunu kene yönünden kontrol etmek gerekli. Eğer vücuda kene tutunmuşsa, kenenin en kısa sürede tutunduğu yere en yakın kısmından uygun bir malzemeyle çıkarılmalı. Kene ısırıkları ağrısız olduğu için, genellikle ısırılan kişiler keneyi çok geç fark ederler. Kene ne kadar kısa sürede vücuttan uzaklaştırılırsa hastalık riski de o kadar azalmış olur. Vücuda tutunmuş keneyi kendimiz çıkarmaya çalışmasak, hemen acile müracaat etsek çok daha güvenli olur. Çünkü  çıkarılma işlemi sırasında kenenin başının içeride kalması KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı açısından risk teşkil eder.  Çıkarılan kene, içinde çamaşır suyu, alkol vb. bulunan ağzı kapaklı bir şişe içine atılarak öldürülmeli. Eğer keneyi kendi imkanlarımızla çıkardıysak eller bol sabunla yıkanmalı. Kene çıkarılan hasta 10 gün süre ile hastalık yönünden takip edilmeli.

Yazın tadını çıkarmak hepimizin hakkı değerli okuyucularım. Tedbiri elden bırakmadan sağlıklı ve mutlu bir yaz geçirmek dileğiyle...