Bir süredir aşırı sıcak havanın etkisinde olan Tekirdağ ve ilçelerinde sıcaklık değerleri bir nebze de olsa düştü. Kent sakinleri sıcaklığın düşmesiyle rahat bir nefes aldı. 
Hava sıcaklığının perşembe 31, cuma 32, cumartesi, pazar, pazartesi, salı 33 ve çarşamba 32 derece olması bekleniyor. 

Trakyagazetesi “Tekirdağ’ın Havası” Güzel Oldu2

SICAK HAVALARDA DİKKATLİ OLUNMALI
Özellikle hava sıcaklığının çok yüksek olduğu zamanlarda güneş açılarının dik geldiği 11.00-15.00 saatleri arasında mümkün olduğunca serin yerlerde zaman geçirilmesi önerilmekte. Klimalı, gölgelik ve serin yerler tercih edilmeli. Sıcak havalarda özellikle açık renk, geniş ve hafif kıyafetler tercih edilmeli. Bu şekilde rahat terleme ile vücut ısısı dengelenecek. Açık havalarda dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanılmalı ve yanımıza güneşten koruyuculuğu olan geniş bir şapka veya şemsiye alınmalı. Eğer terleme fazla ise bol bol su tüketilmeli. Günlük en az 2-3 litre sıvı tüketilmeli. Park edilmiş araçların içinde mümkünse beklenilmemesi gerekiyor. Çünkü kapalı alan altında araç içi sıcaklık artışı çok daha fazla olmakta. Araç camları binmeden önce açılıp havalandırılmalı ve mümkün olduğunca klima kullanılmalı" 

“Çocuk Koruma Kanunu etkin kullanılsın” çağrısı “Çocuk Koruma Kanunu etkin kullanılsın” çağrısı

DOĞA OLAYLARINA DİKKAT
Yaz mevsiminde zaman zaman beklenmeyen doğa olayları da gerçekleşebiliyor. 
Marmaraereğlisi’nde 5 Ağustos’ta aniden bastıran dolu ve şiddetli fırtına hayatı adeta felç etmişti. Fırtına ve dolu nedeniyle 17 ev ve bir fabrikanın çatısı uçtu, 12 araç ile belediye binası hasar gördü, D-100 kara yolu her iki yönde 45 dakika trafiğe kapandı. Ayrıca karpuz ve ayçiçeği tarlaları zarar gördü, sahil şeridinde ciddi miktarda kum kaybı yaşandı, 5 kişi hafif yaralandı. 
Vatandaşlar, ani gelişen doğa olaylarına karşı da dikkatli olmalı.

Kaynak: Özge Ebecek