Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Yüceer mesajında, şu ifadelere yer verdi:
“Değerli hemşehrilerim, mavi gözlü Tekirdağʼımın duyarlı ve bilinçli insanları, sürdürülebilir ve kirletilmemiş bir yaşamın önemine olan inancımla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nüzü kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımıza hak ettikleri gibi, temiz bir gelecek bırakmak için en yüksek düzeyde duyarlılık gösterdiğimizi bilmenizi isterim. Bu konuda çok titiziz ve hiçbir ihmali görmezden gelemeyiz. Çünkü insan sağlığı her şeyden daha değerlidir. Yönetim anlayışının odağına insanı koymuş bir felsefi zeminde hareket ediyoruz. Dolayısıyla, Tekirdağ insanının sağlığını doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyebilecek hiçbir olumsuz unsura müsaade etmemiz mümkün değil. Bu nedenle yalnızca Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız bünyesindeki çalışmalarımız kapsamında değil, tüm birimlerimizin katılımını sağlayarak ortak bir mücadele perspektifiyle hareket ediyoruz.”

Ali Rıza Özen, İl Başkanlığına aday Ali Rıza Özen, İl Başkanlığına aday

“GÜNÜ KURTARAN DEĞİL KALICI ÇÖZÜMLER BULACAĞIZ”
“Doğal güzellikleriyle de herkesi kendine hayran bırakan güzel Tekirdağʼımız, bu yönde gösterilecek olan her türlü gayreti sonuna dek hak ediyor. Özellikle, ilimiz genelinde sanayinin yoğun olduğu yerlerde istenmeyen tablolarla karşılaşabiliyoruz. Ancak bu olumsuzlukları aşmak için de önümüzdeki süreçte planlı çalışmalar gerçekleştireceğiz; kalıcı çözümler getirmeyi hedeflediğimiz somut adımlar atacağız.
Doğanın kirletilmesi sorunu başta olmak üzere, insan sağlığı, çevresel hijyen, gürültü kirliliği, trafik problemi, düzensiz yapılaşma ve son yıllarda denizlerimizde meydana gelen müsilaj gibi konularda günü kurtaran değil, bizden sonraki kuşaklara da uzanacak yaklaşımlar sergilemek konusunda ısrarcı olacağımızdan Tekirdağʼda yaşayan kimsenin kuşkusu olmasın. Daha güzel, daha yaşanılır, daha temiz bir Tekirdağ için canla başla çalışmak boynumuzun borcudur. Sizleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle farkındalık yaratmak için düzenlediğimiz etkinliklere katılmaya, Tekirdağʼımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu uğurda büyük bir duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Evet, beraberce ve dayanışmayla başaracağız. Tekirdağʼın mavisi ve yeşili kadar ferah, tertemiz ve yaşanılası bir geleceği hep birlikte kuracağız.”

Kaynak: Haber Merkezi