Üst ve alt yapı yenileniyor Üst ve alt yapı yenileniyor

Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü olası afetlerde yapılması gereken davranışları bireylere kazandırmak ve farkındalık oluşturmak için temel afet eğitimleri ve uygulamalı çalışmalarına devam ediyor. 
Bu kapsamda Arama Kurtarma Birimi tarafından çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerle birlikte eğitim kampı gerçekleştirilirken, gönüllü AFAD üyesi olan Kapaklı Belediyesi personeline yönelik orman yangınları ile mücadele ve farkındalık eğitimi verildi.
Toplum tabanlı afet yönetimi anlayışı ile yola çıkan Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Müdürlük bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Birimi tarafından temel afet eğitimleri ve uygulamalı çalışmalar gerçekleştirilirken, gönüllülere yönelik bilgilendirme eğitimleri de veriliyor.


EĞİTİM KAMPI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
12-14 Temmuz 2024 tarihlerinde Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü personeli mihmandarlığında Büyükçekmece Arama Kurtarma Ekibi (BAKUT) ve Gönüllü Afet Müdahale Ekibi’nin(GAME) katılımıyla Kazak Gölü Mesire Alanı’nda Arama Kurtarma Ekipleri Eğitim Kamp gerçekleştirdi.
AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve diğer kurumlarla iş birliği halinde faaliyetlerini sürdüren Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından bilgilendirme eğitimleri de veriliyor.
 17 Temmuz 2024 tarihinde Afet İşleri Müdürlüğü ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen son eğitim programında ise Kapaklı Belediyesi personeli, Saray Belediyesi personeli, Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, TRAC personeli, Çerkezköy OSB personeli ve gönüllü vatandaşlara İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İkram Çelik tarafından Orman Yangınlarıyla Mücadele Gönüllü Eğitimi verildi.

Kaynak: Haber Merkezi