Ekonomik çalkantı durmak bilmiyor. Altın, Dolar, Euro seçimden sonra arttı da arttı. Herkesin gözü temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zam miktarında. Aslında ne kadar zam yapılsa da sonuç değişmiyor. Geçinemeyen halk yine geçinemiyor.

Market raflarında her hafta yenilenen araç-gereç, ıvır-zıvır şeyler olur mesela. Eskiden o gereksiz ama bir o kadar da ilginç gereçler hemen tükenirdi. Şimdi ise olduğu gibi duruyor o ıvır zıvır şeyler. Hatta her hafta üzerine yenisi geldiği için birikintiler oluşuyor. Artık herkes temel ihtiyaçlarını alabilmenin,  karnını doyurabilmenin derdinde çünkü. Alım gücü eskisi gibi değil değerli okuyucularım. Bir ihtiyacı alırken bile kırk kere düşünür oldu halk. Bu pahalılık çok çocuklu aileler için daha da zorlayıcı. Bir de yüksek ev kirası ödeyenleri düşününce; “İnsanlar nasıl geçiniyor.” dedirtiyor. Bir maaş ile dört kişilik bir ailenin geçinmesi imkansız çünkü.

Ekonomi dünya çapında kötü durumda. Bizim ülkemiz de çok fazla etkileniyor bu durumdan. Ama tek sorun bu değil. Fırsatçılar da durmuyor. Önlenemiyor maalesef. İlk olarak bu duruma bir çare bulunsa ne güzel olur. Fırsatçılar cezalandırılmalı. İnsanların mağduriyetinden kâr sağlamaya çalışanlar hak ettiğini bulmalı. Alım gücü ancak bu şekilde artar.