DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Meclis’te yaptığı konuşmada, hükümetin açıkladığı buğday alım taban fiyatını eleştirdi. 
Avşar, bu fiyatlarla 1 kilogram buğdayın 1 somun ekmek bile etmediğini belirterek, hükümeti bu yanlıştan dönmeye davet etti.

Ekmeğin 10 lira olduğu bir yerde ekmeklik buğday fiyatının 9 lira 250 kuruş açıklanmasının akla ziyan olduğunu belirten Avşar, “Üstelik Türkiye Ziraat Odaları Birliği, buğdayın üretim maliyetini 10 lira 78 kuruş olarak açıkladı. Eskiden törenle Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalar şimdi gece yarısı bir twetle yapılıyor.
 Bu bile durumun vahametini ortaya koyuyor” dedi.  

Ulusan’dan LGS danışmanlarına ziyaret Ulusan’dan LGS danışmanlarına ziyaret

TÜİK’in yıllık enflasyon oranı %75 iken buğday alımındaki %12’lik artışı kabul etmediklerini vurgulayan Avşar, “Bu anlayış çiftçiye resmen ‘ben seni batıracağım, sen de bir daha ekme, tarlayı tapanı bırak’ demektir. Tekirdağ’da ve tüm Türkiye’de çiftçilerimizin rahat bir nefes alması ve gıda enflasyonun ateşini düşürmesi için ana ham maddelerinden biri olan hububat fiyatının desteklerle birlikte 15 liraya çıkarılması gerekmektedir” değerlendirmesinde bulundu. 

Emekten tasarruf olamayacağının altını çizen Avşar; “Açıklanan fiyat yeniden değerlendirilmeli, çiftçinin endişesi giderilmelidir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi