Ülkedeki ekonomik koşullar ve restoran ile kafelerde yemek fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin gezici kent lokantasına yoğun ilgi gösteriyor. Dört çeşit yemeğin 50 TL'ye sunulduğu gezici kent lokantası, ilçeleri gezerek belirli bir zaman aralığında hizmet veriyor.

Bu hafta Süleymanpaşa ilçesinde olan kent lokantası tırı, salı ve perşembe günleri 11.00 ve 15.00 saatleri arasında Süleymanpaşalılara hizmet verdi. Yoğun ilgi gören gezici kent lokantası tırının belirli zaman aralıklarında hizmet vermesi, çalışan vatandaşlar ve bu saatlerde erişim imkanı olmayanlar için dezavantaj olabiliyor. Özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde, daha geniş kitlelere ulaşabilmek için lokantanın hizmet saatlerinin uzatılması ve fiziki koşulların uygun olduğu kent lokantaları açılana kadar, tek bir tırın tüm ilçeleri gezmesi yerine, 11 ilçede aynı sistemin yer aldığı tırlarla hizmet verilmesi, kapsayıcılık ve erişebilirlik açısından daha etkin bir hizmet sağlayabilir.

Sabit olmayan hizmet yerleri ve zamanları, hizmetin sürekliliğini ve erişimini olumsuz yönde etkiliyor. Tırla oluşturulan kent lokantası uygulaması kısa vadede faydalı bir çözüm sunabilir; ancak sabit olmaması, erişim ve kapsayıcılık konusunda hizmeti etkin kılmıyor. Yapmış olmak için yapılmadan, geçici de olsa, daha dengeli bir sosyal destek mekanizması oluşturulmasına katkı sağlayacak planlamalar yapılmalı...