Yoğun göç nedeniyle Tekirdağ nüfusu her geçen gün artıyor.
TÜİK verilerine göre; 2023 yılında 1 milyon 142 bin 451 olan Tekirdağ’ın nüfusu, 24 bin 608 kişi artarak 1 milyon 167 bin 59’a yükseldi.
Artan nüfusun ihtiyaçlarının karşılanabilmesinin ise çok zor olduğu belirtiliyor.
Altyapı, eğitim, sağlık, sosyal yaşam alanları mevcut nüfusu dahi karşılamakta zorlanırken, deprem riski altında eski binalarda yaşamlar devam ederken, günü kurtarmak için yapılan çalışmalar, uzun vadeli oluşturulmayan kent planlamaları, Tekirdağ’ın yaşanması daha zor bir şehir olmasına neden olan etkenlerin başında.
Kontrolsüz sanayileşme, gelen göçün plansız şekilde dağılması, alarm veren su kaynakları, kontrolsüz yapılaşma, yarısı boş olan OSB’ler tamamen dolmadan, mutlak koruma altındaki birinci derece tarım topraklarına yeni OSB  girişimleri, doğal ve kültürel potansiyelin, kaynakların etkin kullanıla- maması Tekirdağ’ın zenginliklerinin yok olmasına neden olurken, vizyonu olmayan ve iyi ekipler kuramayan yöneticilerin şehri, nasıl niteliksizleştirdiğine şahit oluyoruz.
Şehri yönetmeye talip olanların, tamamen şehrin geleceğine yönelik projelerle, uzun vadede çalışmalara imza atması, Tekirdağ’ın geleceği konusunda en önemli unsur.