Göreve geldiği günden bu yana, ayrım gözetmeksizin tüm partilerin milletvekilleri ile bir araya gelen Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, geçtiğimiz günlerde farklı parti mensubu 6 milletvekilini makamında ağırladı. CHP milletvekili Faik Öztrak ve AK Parti milletvekili Gökhan Diktaş’ın eksik olduğu görüşmede, CHP milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, AK Parti milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Cem Avşar ile İYİ Parti milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu, Vali Soytürk ile bir araya geldi.

Valiliğin resmi internet sitesinde, milletvekillerinin, Vali Soytürk’ü makamında ziyaret ettiği ve ziyarette şehrin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi. Milletvekilleri de ziyarete ilişkin kareyi paylaşarak şehrin sorunlarına ilişkin görüşüldüğünü belirtti. İYİ Partili Hamşioğlu, görüşülen sorunlara ilişkin birkaç detayı da aktardı. Yıkılan okulların yapım sürecinden Ergene’nin arıtmasından depreme ve yeni yatırım alanlarına kadar her konuda Vali Soytürk’ün bilgilendirdiğini ve milletvekillerinin görüşlerini aldığını dile getiren Hamşioğlu, CHP’li vekil Nurten Yontar’a da toplantı için vesile olmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

Sorunların sadece görüşmede kalmaması ve çözüme kavuşturulması kadar, içerisinde bulunulan siyasal iklimde, böyle bir karenin verilmesi de oldukça önemli. Ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı söylemlerle yürütülen siyaset ve devlet kurumlarının siyasallaşması ile birlikte valilerin de çoğu zaman partizanca duruş sergilediği bir dönemde, Vali Soytürk’ün sergilediği tarafsız ve kapsayıcı yaklaşım, devletin vatandaşlarına eşit ve adil hizmet sunma görevini yerine getirme noktasında büyük bir adım olarak değerlendirilebilir. Soytürk’ün bu yaklaşımı, milletvekillerinin de şehrin sorunları konusunda ortak hareket etmesine zemin hazırlayan etkenler arasında gösterilebilir.

Tüm partilerin milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte düzenli olarak bir araya gelinmesi, şehrin altyapı, eğitim, sağlık ve ekonomi gibi pek çok sorun hakkında ortak çözüm üretilmesi önemli. Siyasi farklılıkların ötesine geçerek tüm milletvekilleri ve yerel yöneticilerin, görüşlerini ve önerilerini belirterek, şehrin kalkınması için işbirliği yapması, Tekirdağ’ın hem sosyal hem de ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlaması yönünde oldukça mühim. Halk, kendilerini temsil eden milletvekillerinin valilik makamı ve yerel yönetimlerle uyum içinde çalışmasını, sorunların daha hızlı ve etkin bir şekilde çözülmesini istiyor. Vatandaşa gerçekten hizmet etmek isteyen vekillerin, Soytürk gibi kapsayıcı bir devlet adamı ile şehrin talep ve isteklerini karşılayıp, sorunların çözülmesi konusunda ortak çalışma yürütmesi, Tekirdağ’ın en büyük kazançları arasında yer alır. Söz konusu tablonun, bir görüşmeden ve fotoğraf karesinden ibaret kalmadan devam etmesi için somut adımlar atılmasını, uzun vadeli planlar yapılmasını ve uygulanmasını, Tekirdağ'a hizmet edilmesini umutla bekliyoruz.