Her yıl farklı ülkelerden bisikletçilerin katılımıyla gerçekleşen Global Biking Initiative organizasyonuna, bu yıl biri Tekirdağ’dan olmak üzere Türkiye’den üç kadın bisikletçi katıldı. Türkiye’nin aşı takviminde yer almayan HPV aşısına ilişkin farkındalık yaratmak ve destek sağlamak amacıyla, Anıl Altaş, Ebru Dönmez Kanatlı, Pınar Kurtoğlu, 7 gün sürecek olan 855 kilometrelik sosyal sorumluluk sürüşüne, 9 Haziran’da İtalya’nın Bolonya şehrinden başladı.
İsviçre’nin Zürih kentinde tamamlanacak sürüş ile her bisikletçi kendi ülkesinden toplum yararına bir projeyi tanıtarak fon oluşturmayı hedefliyor.
Birçok sosyal sorumluluk projesine destek olan Umuda Pedal Derneği de ihtiyaç sahiplerini, destek olmak isteyenleri,  kuruluşlarla buluşturan İhtiyaç Haritası işbirliğiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi HPV Aşı Kampanyası’nın daha çok bireye ulaşması için bağış kampanyası başlattı.
Yaygın olan rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlamayı amaçlayan kampanya ile ücretsiz olarak sunulan aşılar, belirli yaş gruplarına ve risk altındakilere yönelik planlanıyor.
Sadece kadınlar için değil, erkekler için de son derece önemli olan söz konusu aşının, devlet tarafından zorunlu olarak yapılmaması ve aşı takviminde yer almaması büyük  bir eksiklik.
HPV virüsü kadınlarda rahim ağzı kanserine sebep olurken, erkeklerde siğil oluşmasına ve sonrasında tedavi edilmezse penis veya anal kanserlere neden olabiliyor.
Dozuna göre 3 -4 bin TL bandında fiyatları değişen ve devletin karşılamadığı aşıyı yaptırmakta çoğu kişi zorlanıyor.
Bu nedenle kampanyaya destek olmak, kurumların bu alanda çalışmalar yürütmesi ve devletin aşı takvimine dahil edilmesi önemli...
Umuda Pedal Derneği ile İhtiyaç Haritası işbirliğinde İBB’nin HPV kampanyasına, fonzip.com’da HPV aşısı için umuda pedallıyoruz bölümünden katkıda bulunabiliniyor.
Kampanya bağış linki; 
https://fonzip.com/ihtiyacharitasi/kampanya/hpv-asisi-icin-umuda-pedalliyoruz