Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, yerel seçim öncesinde ihtiyaç sahibi emekli ve yaş alan bireylere yılda 10 bin lira pazar desteği verileceği vaadinde bulunmuştu. Seçimin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen bu vaade ilişkin ne bir icraat ne de bir açıklama yapılmadı

Türkiye’de vatandaşlar her geçen gün geçim sıkıntısını daha fazla hissediyor. Kira, pazar, market, okul, doğal gaz, su, elektrik, telefon faturaları derken toplumun çok büyük bir bölümü ekonomik anlamda nefes alamayacak duruma geldi. Ekonomik zorluklar boşanma oranlarını ve asayiş olaylarını artırdı, toplumsal huzuru ciddi oranda tehdit ediyor. 
Hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları nedeniyle gelinen noktada vatandaşlar tutunacak bir dal ya da umut arıyor. Muhalefet de yerel seçimde yakaladığı başarıyı daha da yukarıya taşıması ve halka umut olması gereken yerde iktidarın kurduğu oyunun bir parçası olunca, halk iyice hayal kırıklığına uğramış durumda. 

YOKSULLUĞUN FOTOĞRAFI
Tekirdağ yerelinde de durum hiç farklı değil. Özellikle sanayinin bulunmadığı, çalışma imkanlarının sınırlı olduğu kent merkezinde vatandaşlar yoksulluğu iliklerine kadar hissediyor. Bunun en acı örneklerinden biri, geçen günlerde bir çöp konteynerinin önünde yaşandı. Bir vatandaş, üç harfli bir marketin çöpe attığı sebze ve meyveleri çöp konteynerinin içerisinden çıkartıp evine götürdü. Bu fotoğrafın üzerine ülkedeki yoksulluk konusunda çok fazla söz söylemeye gerek yok sanırım. 

HALKA “CAN SUYU” OLUN
Bugün ekonomik anlamda gelinen noktanın en büyük sorumlusu hiç kuşkusuz iktidardır. Ancak yerelde iktidar olan CHP’li belediye başkanları, halka bir “can suyu” olabilir. 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, yerel seçim öncesinde ihtiyaç sahibi emekli ve yaş alan bireylere yılda 10 bin lira pazar desteği verileceği vaadinde bulunmuştu. Bu vaat birçok kesimden çok olumlu tepki almış, yoksul kesimleri de memnun etmişti. İnsanlar bu ve buna benzer vaatlere göre sandığa gidip oylarını kullanmıştı. 
Seçimin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen bu vaade ilişkin ne bir icraat ne de bir açıklama yapılmadı. En azından “şu tarihten itibaren ödeme yapacağız” ya da “ödemeyi erteledik” ya da “üzerinde çalışıyoruz” gibi bir açıklama yapılıp insanların kafalarındaki soru işaretleri giderilebilirdi. Bu durum Candan Hanım’ın giderek güven kaybetmesine neden oluyor. Yoksul kesimlerin bir umut ışığı olarak gördüğü CHP’li belediyeler de halkı oy uğruna bu şekilde yanıltırsa halk ile siyaset arasında yaşanan kopma geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. Halk bir dahaki seçimde sandığa gitmezse demokrasi oyununu bu kez kendi kendinize oynarsınız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’e tavsiyem, bu halka vermiş olduğunuz seçim vaadini yerine getirin, insanların bir nebze de olsa ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayın.