Geçtiğimiz haftasonu Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı 38. Olağan İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti.

Geçtiğimiz haftasonu Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı 38. Olağan İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Tek liste girilen seçimde Volkan Nallar, koltuğu Şenol Özgür Taşmerdvenli’ye devretti.
Kongrede verilen mesajlar ise oldukça dikkat çekti.Seçim kaybettiren parti içi muhalefetin bir kez daha seçim kaybettirmesine izin ve- rilmeyeceği belirtilirken,  tabanın ve örgütün sesinin ilçe kongrelerine yansımadığı, öncelikle parti içerisinde demokrasi sağlanması gerektiğine ilişkin açıklamalar da yer aldı.Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın büyükşehir belediye başkan aday adaylığını açıklaması ise şok etkisi yarattı. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, 28. Dönem Çorlu milletvekili adayı ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Mustafa Ülkem Uruk, Parti Meclisi Üyesi ve geçmiş dönem Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak CHP’li ilçe belediye başkanları,  partililer, diğer siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı kongrede, yapılan açıklamalar verilen mesajlar, CHP’nin rakipleriyle mücadelesinin yanı sıra kendi içinde de büyük bir çekişme ve mücadeleye ilişkin sinyaller veriyor.
İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli’nin konuşmasında yer verdiği sözleriyle  2019 seçimlerinde ilçelerin kaybedilme nedenine atıfta bulunarak aynı hatanın yapılmayacağına dikkat çekti.
Tekirdağ il başkanlığının önümüzdeki dönem sloganının “Yeni yüzyılda birlikte yeniden 12-0” olacağını söyleyen  Taşmerdivenli, yerel seçimler konusunda oldukça iddialı olduklarını dile getirdi.
Çorlu eski Belediye başkanı Ünal Baysan’ın büyükşehir belediye başkan aday adayı ol- duğuna ilişkin açıklaması ise kongrede şok etkisi yaratan konuşmalar arasında yer aldı.
28. Dönem Milletvekili Aday Adayı olan ve aday listesinde gösterilmeyen Ünal Baysan’ın kimseden icazet almayacağım diyerek, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklaması sürpriz gelişmelerden biri oldu.
CHP içerisinden bazı isimler Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklarken, büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin kulislerde isimler konuşulsa dahi resmi olarak bir açıklama gerçekleşmemişti.
Kadir Başkan tekrar belediye başkanlığı adaylığına ilişkin üstü kapalı mesajlar verse dahi parti içerisinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Büyükşehir için hazırlandığı ve desteklendiği söylemler arasındaydı. Baysan’ın kimselerden icazet almayacağım diyerek Kadir Başkan aday olmadığı taktirde aday olacağını açıklamasının sürece farklı bir boyut getirdiği belirtiliyor.
Baysan’ın özellikle Kongrede, birlik beraberlik çağrıları, seçimleri kazanmaya yönelik açıklamaların yanı sıra parti içerisinde ki özeleştirilere ilişkin açıklamalarda yer aldı.
Gençlik Kolları Genel Başkanı Mustafa Ülkem Uruk’un, ilçe kongrelerine katılımın tarihin en kötü noktalarında olduğunu vurgulayarak, ilçe kongrelerinde  hiçbir delegenin söz almadığını, örgütün ve tabanın sesinin kongrelere yansımadığına ilişkin özeleştirisi CHP’nin mevcut durumunun özeti niteliğin- deydi.
CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan da  önce parti içerisinde demokrasi sağlanması çağrısında bulunanlardandı. Elbette kendi içerisinde demokrasiyi sağlayamayanların, demokrasi vaatlerine inanılması beklenemez....
Geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayları listeleri oluşturulurken, Tekirdağ’ın kesin alınacağı gözüyle bakılarak, tabanın ve seçmenin taleplerinden ziyade tepedekilerin isteklerinin yerine getirildiği bir yol izlenmişti.
Önümüzde ki yerel seçimlerde de uygulanan stratejiler,  eylemler ve söylemler,  şehrin, halkın, seçmenin sesine kulak verme durumu süreci daha çok netleştirecek etkenler arasında...