Sosyal medyada çocuklarla birlikte hemen hemen her an paylaşılırken, çocukların bundan olumsuz yönde etkilenebileceği, bazı tehlikeli durumların oluşabileceği ise çoğu kez göz ardı ediliyor.
Çocuklarıyla güzel anlarını paylaşan çoğu ebeveyn, çocuklarının kişisel haklarını ve özel hayatını ihlal ettiğinden ve herkese açık şekilde olan masum paylaşımların, bazı tehlikeler oluşturabileceğinden habersiz ya da durumu umursamıyor.
Çocuklarıyla ilgili paylaşımlarla birlikte sosyal medya hesaplarını aktifleştiren ve bunu bir iş olarak da hayatına dahil eden influencer ebeveynler ve çocuklarına ayrı bireysel hesaplar açarak onları yöneten ebeveynler, tehlikenin boyutlarından habersiz şekilde, belki ileride çocuklarının durumdan rahatsız olabileceklerini de düşünmeden paylaşımlarına ve iş birliklerine devam ediyor.
Uzmanlar ise hem çocuk hakkı ihlali hem de ceza gerektiren bir suç olduğuna ilişkin uyarılarını ısrarla sürdürüyor. 
Kumsalda banyoda çocukların mahremiyetine özen gösterilmeden herkese açık şekilde yapılan paylaşımlar ise oldukça riskli görülüyor.
Her anın paylaşıldığı sosyal medyanın çocuk istismarcılığının rahat olarak yapıldığı bir yer haline geldiğini aktaran uzmanlar, çocuk teşhirciliği yapan pedofili sitelerinde kullanılan fotoğrafların  çoğunun sosyal paylaşım sitelerinden izinsiz olarak alınan fotoğraflar olduğuna dikkat çekiyor. 
Konum bilgisi, gidilen mekanlar, sevilen tatlar, çocuğun neleri sevip sevmediğine ilişkin paylaşılan bilgilerin, istismarcıların kullanmasına zemin hazırladığı belirtilirken, söz konusu paylaşımların başkaları tarafından sahte kimlik oluşturularak kullanılabileceği de vurgulanıyor.
Ayrıca, çocukların büyüdüğünde geçmiş paylaşımlar nedeniyle akranları tarafından zorbalandığı da başka bir detay…
Çocukların açık bir platformda her türlü tehlikeyle karşı karşıya kalabilecek şekilde paylaşılmamasına yönelik gerekli yasal düzenlemeler gerçekleşmeli. Sosyal medyada çocukların, mahremiyeti ihlal edilen, güvensiz ve tehlikeye açık şekilde paylaşımlarda yer almasına ilişkin koruyucu tedbirler alınması ve düzenlemelerle çocukların güvence altına alınması gerekiyor.