Uzun süredir tartışma konusu olan sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren yasa AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilerek yasalaştı.
Yoğun protestolar ve eleştirilerin olduğu Genel Kurul’da AK Parti ve ortağı MHP’den 273 milletvekili kabul, muhalefet kanadından 224 milletvekili ise ret oyu verdi. Deva Partisi’nden ise bir milletvekili çekimser kaldı. 
Tartışmaların ve protestoların içerisinde geçen katliam yasasına ilişkin bu tablo unutulmamalı...
Mevcut yasayı uygulamayıp, kısırlaştırma işlemi yapılmadığı için artan popülasyonu, katlederek çözmek isteyen iktidar, hiçbir canlının yaşam hakkını gözetmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Sokakta kimsesiz kalan canların, öldürülmesine yönelik düzenleme yapılırken, köpekleri çiftleştirip, satışını, ticaretini yapanlara, ücret karşılığı alıp, hayvanlardan sıkıldıklarında sokaklara atanlara yönelik katı uygulamalar ise neredeyse konuşulmadı.
Sokak köpeklerin tehdit olduğunu savunarak, “uyutulmalarına” karar verenler, mevcut yasayı uygulamayıp, sorunun oluşmasına neden olurken, birçok duruma sessiz kalıp, çözümü de katliamda bulmayı tercih etti.
Öldürmeden çözülebilecek bir problemi, katliamla çözmek isteyenler, bundan sonra her problemi yok ederek çözme eğilimi mi gösterecek?
Kanun teklifi görüşmelerinde sergilenen tavır, durumun vehametini gösteriyor...
Öte yandan ekonomiyi bir dönem bilimsel gerçeklerden uzak, dini temellere dayandırmaya çalışarak yönetmeye çalışanlar, söz konusu düzenleme ile önemsediklerini dile getirdikleri dini değerlerini de yok saydıklarını bir kez daha göstermiş oldu.
Dini referans göstererek, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetmeye çalışanların, kendileri açısından önemli olduğunu kaydettikleri değerler içerisinde yer alan Enam Suresi’nin “Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve iki kanatlarıyla uçan bütün kuşlar sizin gibi birer ümmettirlerdir. [4] Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Onlar sonra Rabblerinin huzurunda toplanırlar” ayetini, yok saydığı ve dinin bir kez daha istismar edildiği görüldü.
Yaşananları sütunlara taşıyarak, tarihe not etmek önemli...
Milleti temsil eden hangi vekilin nerede durduğu, ne dediği de tarihin tozlu sayfalarında unutulmamak üzere yer almalı.
Sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik kanunu, Tekirdağ’ı temsil eden CHP milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İYİ Parti Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu redderken, AK Parti milletvekili Mestan Özcan, Gökhan Diktaş ve Çiğdem Koncagül kabul etti.
Özcan, muhalefetin, görüşülen kanun maddeleri üzerindeki değişim önergesinin kabul edilmemesine yönelik TBMM’de konuşma gerçekleştirdi.
Çiğdem Koncagül’ün ise kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından iktidar milletvekilleriyle birlikte gülümseyerek poz verdiği fotoğraf, eleştirilerin odağında yer aldı.
Koncagül, hayvanların uyutulmasına yönelik kanun düzenlemesiyle ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada yasanın yaşatma yasası olduğunu kaydetti.
“Bu yasa YAŞATMA Yasasıdır!”diyen Koncagül, şu paylaşımda bulundu:
“Muhalefetin tüm engellemelerine rağmen çıkarttığımız; insanımızın, hayvanların ve çevrenin haklarını koruyan, sokaklarımızı daha güvenli hale getirecek kanun hayırlı olsun” Gökhan Diktaş’ın ise paylaşımlarında hayvanların uyutulmasına yönelik kanun teklifi ibaresi yer almazken, vergi kanunları ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tekliflerinin kabul edildiği kaydedildi. 
Diktaş,  kanun tekliflerinin kabul edilmesinin ardından; “Yoğun mesai harcadığımız verimli bir yasama yılının sonuna geldik.
Yasalaştırılan kanun teklifleri ülkemiz ve aziz milletimize  hayırlı olsun.
Şimdi sahada çalışma, TEKİRDAĞ’ımızla buluşma vakti” paylaşımında bulundu.
Muhalefet vekilleri ise hayvanların uyutulmasına yönelik kanunu, Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini bildirdi.