İktidar partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda bu sefer Tekirdağ'dan isimler yer almadı.
Geçtiğimiz dönem Meclis Başkanlığı görevinde ve AK Parti MKYK'da Tekirdağ milletvekilleri varken,  bu dönem iktidarın A takımında Tekirdağ kadrosundan hiç kimsenin yer almadığı görüldü.
Parti içi çekişmeler, şahsi güdümler Tekirdağ'a kayıp olarak geri döndü. 
Mustafa Şentop'un Meclis Başkanlığı, Mustafa Yel'in MKYK'da yer alması, güçlü konumlardı ve Tekirdağ'a çok daha fazla kazanım sağlayabilirdi. Fakat, şehir için bu durum etkili şekilde değerlendirilemedi.
Tekirdağ teşkilatı, baltayı taşa vurdu. Atamalar, ziyaretler, birkaç açılış, parti içi çatışmalarda mücadeleler, kayıkçı kavgaları derken zaman geçti...
Bu kadar güçlü konumlara sahip iktidar vekillerinin olduğu Tekirdağ'da, en temel eğitim ve sağlık tesisleri oldukça yetersiz, 40 kilometre Hayrabolu yolu yıllardır hala tamamlanamamış, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 yılında artık temiz akıyor dediği Ergene hala balçık karası zehir akıyor. İktidarı ilgilendiren birçok hizmet bu şehre taşınamadı.
Burada temel sorunları vekillere ileten ve durumu takip edenler, kilit noktaydı. Onların şehrin temel gereksinimlerini doğru şekilde aktaramadığı görüldü.
Mevcut güç ve imkanlar, efektif şekilde şehir için kullanılamadı. 
Derdimiz memleket diyenlerin, memleketi kişisel işler ve güç savaşının arkasında bıraktığını söyleyebiliriz.
Önümüzdeki yerel seçimlerde  AK Parti teşkilatının nasıl bir yol izleyeceğini ise zamanla göreceğiz...