Siyasallaşan bürokratların ve muhalafetin kazandığı belediyelerin etkinliklerine dahi katılmayan vali ve kurum müdürlerinin etkin olduğu bir dönemde, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, devleti temsil eden valinin nasıl olması gerektiğini hatırlatan isimlerden oldu.

Geldiği ilk günden bu yana temasları, sokakta vatandaşla birlikteliği,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile çarşıda vatandaşlara bayrak dağıtması, müdürlüklerdeki işleyişe ve çalışmalara karşı sonuç odaklı tutumu, personellerle diyaloğuna ilişkin olumlu yöndeki söylemler gibi detaylarla bile uzun süredir görev yapan diğer valilerin profilinden farklı olduğu izlenimi veriyordu.
En son CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti il yönetimlerine iadeyi ziyarette bulunarak,  yıllardır beklenen ve olması gereken önemli bir detayı da gerçekleştirdi. Siyasi partileri ziyaret etmesi ile birlikte,  yıllardır bürokraside devam eden ayrıştırmacı tutum ve siyasallaşmanın dışında bir fotoğraf verildi.
Devletin tüm kurumlarının partileştiği bir dönemde, siyasi partilerin dışında, iktidar partisinden olmayan belediyelerle bile temas etmekten imtina eden bürokratları, valileri gören Tekirdağ için bu ziyaretler oldukça önemli…
Tekirdağ’ın, halkın talep ve ihtiyaçlarına yönelik, ayrım yapılmadan bütüncül bir yönetime ihtiyacı var.
Şehrin sorunlarını çözen,  vatandaşa hizmet etmekle görevli yöneticicilerin kullandığı idari binanın kapısını, protokol ve halkın giriş kapısı olarak ikiye ayırmayan, yargı kararlarına uymayarak,  şehre zarar veren firmaların faaliyetlerine karşı sessiz kalmayan, şehrin kültürel ve tarihi dokusunu koruyan, bütüncül ve eşit mesafede, devletin gerçek temsiliyetinin bilincinde çalışmalar yürüten valilere ihtiyacımız var.
Umarım Sayın Soytürk,  mevcut tutumunu her alanda devam ettirerek,  il genelinde devletin vatandaşa olan kapsayıcı yaklaşımı ve hizmetine dair kalıcı izler bırakır.
Bu kapsamda da öncelikle tarihi Valilik binasında uygulanan kapı ayrımının kaldırılarak, yıllardır vatandaşın da protokolün de birlikte kullandığı ön kapının, gerçek sahibine yani Tekirdağlılara tekrar açılması şehir için önemli detaylar arasında.