Türkiye ekonomisinin ve üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Çorlu'da, endüstriyel koku insanları zehirlemeye devam ediyor.
Özellikle denetim yapılamayacağı mesai saatlerinin dışında cuma, cumartesi, pazar günleri açığa çıkan koku, belediye başkanı dahil tüm vatandaşları isyan ettirdi. 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından su kanallarından alınarak yapılan denetimlerin ise yetersiz olduğu, baca gazları denetiminin yapılarak ceza verilmesi gerektiği belirtiliyor.
Peki cezalar yeterli mi? Çevreyi ve insan sağlığını önemsemeyen firma sahiplerinin, cezaların gerekli sistemleri kurmada daha az maliyetli olduğu, “ceza alırsak öderiz” mantığı ne olacak?
Ceza ödeyip, aynı şekilde zehir saçmaya devam eden birçok tesis mevcut. Doktorlar,  Ergene'de sanayi atıklarıyla oluşan kirlilik nedeniyle kanser vakalarının arttığını belirtiyor.  Daha köklü ve keskin çözümler üretmeye ihtiyaç var.
Ayrıca şehrin tüm bileşenlerinin bir araya gelmesine rağmen hala sorunun devam etmesi de ayrı bir durum.
Geçtiğimiz ay şehirdeki yöneticiler, akademisyenler, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı milletvekillerinin yer aldığı, koku sorununa yönelik bir toplantı düzenlendi. Akademisyenler, siyasetçiler, STK temsilcileri duruma ilişkin konuşurken, milletvekilleri ise  konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak hariç muhalefet milletvekilleri katılırken, AK Parti milletvekillerinin toplantıda yer almadığı, AK Parti Milletvekili Gökhan Diktaş'ın ise toplantı saatlarinde Çorlu'da başka bir etkinlikte olduğu görüldü. Herkesin bulunduğu bir toplantıda ayrım yapılıp, davet edilmeme durumu olacağını düşünmüyorum. Sayın vekillerin programları uymamış olabilir. Toplantıya katılım sağlanmasa dahi konuya ilişkin herhangi bir açıklama ya da çalışma görülmemesi oldukça dikkat çekici. 
CHP milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İYİ Parti Milletvekili Selcan Hamşıoğlu  konuyu Meclise taşıyıp, çözüme ilişkin çağrıda bulunurken, iktidar vekillerinden konuya ilişkin bir çalışma varsa dahi duyulmadı...
Özellikle Çorlu vekili olarak tanımlanan Gökhan Diktaş'ın bu konuda, bayrağı önde taşıması yönünde beklentiler olduğu görülüyor. 
 Çorlu'dan gönderilen vekilin, siyaset üzeri bir konuda Çorlu halkının sesinin olması beklenirken, sessizliğe büründüğü yönünde eleştiriler oldukça fazla...
Yavaş yavaş zehirlenen Çorlu, kimsesiz ve sahipsiz kalmak istemiyor. Şov amaçlı, çözümsüz açıklamalardan ziyade, gerçekten sesine ses olanlarla, çözüm bulmak, temiz ve sağlıklı hava solumak istiyor.