Kadınların, şiddet görmediği,  kıyafetlerine karışılmadığı ve ayrımcılığa uğramadığı gün neredeyse yok.
Düzce'de yaşadığı sitenin ortak havuzuna haşema ile girmek isteyen Meral Algün, haşemayla girilmesinin yasak olduğu belirtilerek, site görevlisi ve yöneticisi tarafından engellendi. 
O anları telefon kamerası ile kayıt altına alan  Algün, havuza  haşemayla girmesi durumunda havuzun kullanıma kapatılacağının  söylenmesi üzerine Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulundu.
Haşema, mayo, bikininin deniz kıyafeti olmasına rağmen sınıflandırılarak ayrıştırılması söz konusu olmamalı.
2024 yılında hala kadınların açık ya da kapalı giyinmesi gerektiğine müdahale etmeye çalışan, ayrımcı zihniyetin devam etmesi, hem temel hak ve özgürlükler hem de toplumsal huzurun ihlal edilmesine neden olmakta. 
Şort giyen ya da kapalı giyinen kadınların kıyafetleri nedeniyle dışlanması veya engellenmesi, açık, kapalı üzerinden yapılan ayrımcılık temel hak ve özgürlükleri engellerken, toplumsal kutuplaşma ve kaosuda beraberinde getiriyor.
Özellikle kadınların kıyafet tercihleri üzerinden hem siyasi hem de toplumsal kutuplaşmalara zemin hazırlanması, ayrımcılığın normalleştirilmesi, toplumsal huzura da zarar veriyor.
Yönetenler başta olmak üzere toplumun genelinde kadınların yaşam tarzlarına ve kıyafetlerine müdahale edilip, baskı uygulanırken, söz konusu durumun normalleştirilmemesi için mücadele etmekten vazgeçilmemeli.  Aynı yaşam tarzında olmayan,  karşı mahallede ayrımcılığa uğrayan, kıyafetleri ve yaşam tarzı nedeniyle ötekileştirilen herkes için ses olmak, birlik olmak önemli.