Tekirdağ Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı, Vali Recep Soytürk, belediye başkanları, kaymakam ve Tekirdağ'ın tüm milletvekillerinin katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Söz konusu toplantı, şehrin yöneticileri, tüm milletvekilleri, bürokratları ve iş insanlarının bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıyor.
Toplantıda Tekirdağ’ın oda ve borsalarının ortak sorunları ve çözüm önerileri, yapılması planlanan projeler ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulunulduğu, okul inşaatlarının tamamlanması, mavi yaka eğitim merkezlerinin artırılması, üniversite kampüslerinin gelişimi ve yeni vakıf üniversitesi için çalışmalara başlanması, personel eksikliği kaynaklı sorunlar, altyapı ve ulaşım sorunları, Tekirdağ’ın gelişimi için şehrin tamamının katkıda bulunacağı Tekirdağ master planın hazırlanması, bölgenin ileri teknoloji ürünleri için teşvik bölgesi haline gelmesi gibi konuların ele alındığı kaydedildi.
Bürokrasinin ve iş dünyasının dahi politikleştiği bir dönemde, Vali Recep Soytürk ile tüm milletvekilleri, belediye başkanları ve kaymakamın iş dünyası ile bir araya gelmesi, şehre yönelik planlamalarda bulunulması, Tekirdağ için umut verici bir adım.
Siyasallaşan merkezi yönetime bağlı kurumlar, farklı partilere bağlı belediye yönetimleri ve milletvekillerinin çekişmeleri Tekirdağ'ın gelişimini çoğu zaman zorlasa da bu tür toplantılar, şehirde ortak aklın ve iş birliğinin geliştirilmesi adına önemli bir fırsat...
Özellikle Vali Recep Soytürk'ün bütünleştirici ve kapsayıcı tutumunun, şehirdeki durumu olumlu yönde etkilediği söylenebilir... Soytürk, hem yerel yönetimlerle hem de merkezi hükümete bağlı kurumlarla bütünleştirici şekilde çalışması, şehrin kalkınması açısından oldukça önemli...
Yerel yönetimler ile merkezi hükümet yetkililerinin, sorunların tespiti ve çözüm yollarının geliştirilmesi konusunda aynı masada toplanması da Tekirdağ’ın geleceği açısından hayati öneme sahip.
Bu tür toplantıların devamlılığı da şehrin kalkınması için oldukça kritik...
Tüm yöneticilerin ve milletvekillerinin bir araya geldiği istişare toplantılarının düzenli hale gelmesi durumunda, planlanan projelerin uygulanması, takibi ve değerlendirilmesi Tekirdağ için sürdürebilir hizmetler sağlaması konusunda kıymetli…
Bu kapsamda, sistematik işleyişe oturtulmuş iş birliği mekanizması oluşturulması uzun vadeli hizmeti ve başarıyı da beraberinde getirecektir.
Siyasi ve yerel yönetimler arası uyum, şehrin karşılaştığı zorlukların çözümünde ve şehrin gelişiminde oldukça önemli...
Siyasi çekişmeler, liyakatsiz ekiplerle oluşturulan yönetimler nedeniyle potansiyeli değerlendirilemeyen ve hak ettiği değeri bir türlü göremeyen Tekirdağ'ın gelişimi için kapsayıcı ve bütüncül şekilde bir kalkınma stratejisi belirlenmesi, yerel yönetimler, merkezi hükümet, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının düzenli şekilde bir araya gelerek uzun vadeli projeler üzerinde iş birliği yapması, altyapı ve istihdam alanlarına öncelik verilmesi, ekonomik, sosyal, kültürel, tarımsal, sanayi ve turizm potansiyelinin daha etkin bir şekilde kullanılması hizmet bekleyen Tekirdağlıların öncelikli talebi.